VELIKIH 38 MILIJUNA

Real dobio novog Galacticosa, značajno skupljeg od Modrića!

12.07.2013 u 10:03

Bionic
Reading

Kako se spekuliralo posljednjih dana, prenosi to Marca, madridski je Real odlučio platiti puni iznos odštetne klauzule za Asiera Illarramendija, dosad igrača Real Sociedada

Novo pojačanje Real Madrida, za kojeg se govori da će biti novi Xabi Alonso, koštat će kraljevski klub vrtoglavnih 38 milijuna eura, cifra na kojoj je inzistirao klub iz San Sebastiana. Kako prenosi španjolska Marca, dogovor između klubova je postignut, iako još nije službeno potvrđen.

Mladi je Illarramendi bio jedna od zvijezda na proteklom U21 Europskom prvenstvu koje su osvojili Španjolci. Tada je bio jedan od ključnih igrača ekipe, dominirao je defanzivno iz defanzivnog dijela sredine terena, a pritom se iskazao i kao kvalitetan dodavač, pošto je po utakmici podijelo preko 80 dodavanja, uz nevjerojatnih 95% uspješnosti. Njegov je učinak upao u oči i nekim članovima s našeg community portala Tribina.hr nakon utakmice protiv Rusije, a mladi je Baskijac dobio izvrsne kritike od člana Losoviusa:

Ono što me ugodno iznenadilo bila je igra jednog igrača koji je po meni najbolji pojedinac ove utakmice i ogroman dobitak za Furiju, a njegova je uloga utoliko važna jer igra na mjesto i stilom igre kakav u A-reprezentaciji pripada Xaviju Alonsu. Riječ je o mladiću iz Real Sociedada, Asieru Illarramendiju, koji je zajedno s kolegom koji igra na poziciji stopera, Inigom Martinezom, rješavao sve obrambene probleme, pokrivao enormnu količinu prostora, a tijekom cijele sam utakmice vidio da je možda jednu loptu krivu predao, ako nije bila riječ o dugoj dijagonali ili dubokoj lopti u prostor. Najviše dodira s loptom, najviše dodavanja i najviše oduzetih lopti su statističke kategorije u kojima je ovaj momak bio prvi čovjek ekipe.

Odlična sezonu u Sociedadu i impresivne partije na Euru prevagnule su na njegovu stranu, a možda će krenuti odmah u prvoj momčadi, pošto je i dalje neizvjesno kada će se od ozljede oporaviti Xabi Alonso

Illarramendijeve vještine protiv Rusije