španjolsko prvenstvo

Real bez Luke Modrića na poluvremenu poveo 3:0, pa do kraja utakmice panično spašavao bod

14.09.2019 u 15:25

Bionic
Reading

U prvoj subotnjoj utakmici 4. kola španjolskog nogometnog prvenstva madridski je Real pred svojim navijačima nakon velike drame uspio pobijediti Levante 3:2

'Kraljevski' klub je furiozno krenuo u utakmicu sa slabašnim Levanteom. Poveo je Real već u 25. minuti, Carvajal je sjajno ubacio u šesnaesterac gostiju, a za vodstvo 1:0 zabio je Karim Benzema. Samo šest minuta kasnije Real je vodio 2:0.

U 31. minuti asistent je bio 'neželjeni' James Rodriguez, a svoj drugi gol na utakmici zabio je Benzema. Sve je u tom trenutku 'mirisalo' na 'razbijanje' neuvjerljivog Levantea koji je djelovao potpuno izgubljeno na terenu Santiago Bernabeua.

Pet minuta prije kraja poluvremena Real je još i povećao svoju prednost, u 40. minuti Vinicius Junior proigrao je Casemira koji zabija za velikih 3:0.

Taj je rezultat i vrijedniji ako se zna kako Zinedine Zidane za ovu utakmicu nije mogao računati na Balea, Isca, Modrića, Valverdea i Asensija od igrača koji bi konkurirali za mjesta u veznome redu. Zato je od prve minute krenuo 'otpisani' James Rodriguez, a velika Realova pojačanja poput Edena Hazarda, Edera Militaa, Ferlanda Mendyja i Luke Jovića utakmicu sa Levanteom počela su na klupi.

No, u nastavku utakmice situacija na terenu se potpuno okrenula. Levante je zaigrao puno bolje, a Real se jednostavno opustio. Gosti su na 3:1 smanjili već u 49. minuti kada je zabio Mayoral.

Nakon toga je Real promašio nekoliko zicera, a gosti su ih kaznili.

  • +5
La liga, Villarreal - Real Madrid Izvor: EPA / Autor: Juan Carlos Cardenas

Levante do 3:2 dolazi u 75. minuti golom Melera i u potpunosti se vraća u utakmicu. Posljednjih dvadesetak minuta gosti su činili sve kako bi došli i do trećeg gola i remija, ali na kraju se Real nekako uspio obraniti.

U pojedinim je trenucima posljednjih minuta utakmice obrana Reala djelovala potpuno izgubljeno, bilo je tu podosta panike i nevjerojatnih pogrešaka, ali 'kraljevi' su nekako uspjeli sačuvati mrežu i osvojiti tri nova boda.

Dojam je da će Zinedine Zidane imati puno problema jer već u srijedu Real u 1. kolu Lige prvaka gostuje u Parizu kod PSG-a. Neće se dobro provesti ako misle ovako igrati. Jedina dobra je vijest je to da je napokon zaigrao Eden Hazard, najzvučnije ovoljetno pojačanje Reala. Hazard, koji se oporavio od ozljede mišića, odigrao je posljednjih pola sata utakmice i uspio je jednom zapucati na protivnički gol...