RIJEČ TRENERA

Razočarani Zekić bio je vrlo oštar, dok je Šafarić priznao za čime žali

10.12.2023 u 19:39

Bionic
Reading

Nogometaši Varaždina i Osijeka su u susretu su 18. kola HNL-a igrali 2:2 (1:1). Goste je u prednost doveo Ramon Mierez (6), Igor Postonjski (38-11m) i Marin Pilj (69) su pogađali za preokret da bi Slavko Bralić (90+2) u sudačkoj nadoknadi postavio konačni rezultat.

Evo i reakcija obojice trenera. Prvo Osijekovog, Zorana Zekića.

'Dobro smo krenuli, zabili gol u pravo vrijeme, a nakon toga neobjašnjiva naša igra. Pilj i Postonjski su nas naučili jednu lekciju nogometa kako se u sredini terena igra hrabro, s pravim odlukama, s nanošenjem lopte na našu zadnju liniju, jednostavno, jako smo to sporo radili i bili smo bezidejni, bez hrabrosti, na kraju se to svelo na duge lopte na Miereza, naravno da mi se to nimalo ne sviđa. Nije mi ugodan trenutak, ne osjećam se baš ni najbolje, posebno zbog naših navijača, ja imam veliku odgovornost, ovo je moj grad, možda bih to u nekoj drugoj sredinin malo lakše podnosio, ali to je naš trenutak, moramo se s tim boriti, nadam se da ćemo dati sve od sebe zadnju utakmicu protiv Slavena i onda ići mirnije dalje, jer ovako ne možemo dalje, zaista ne možemo bez da se lažemo', rekao je oštro Zekić za stranice NK Osijeka, dok je nešto blaži bio pred televizijskim kamerama.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Jedna jako teška utakmica. Na kraju je sretan ishod jer mislim da, ajmo realno i pošteno, a to je nekad varijabilno, možda nismo ni zaslužili bod po prikazanoj igri. Za razliku od nekih drugih utakmica gdje smo možda zaslužili više pa nismo dobili. Nije bilo dobro u nijednom smislu. Ni karakterno, ni trkački, ni tehničko taktičko. Dosta smo visili, posebno drugo poluvrijeme. Naravno, meni to nije drago, ali iz ove kože ne mogu. Sad sam uvijek pod dojmom, ali naravno kad se malo splasnu emocije, imat ću još više želje i htijenja da popravim to što prije. Nismo izgledali kao momčad', rekao je trener Osijeka Zoran Zekić nakon utakmice za HTV.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Naravno, niti Varaždinom privremeni trener, dok se na klupu ne vratio Mario Kovačević, Nikola Šafarić nije bio prezadovoljan bodom. Jer sekunde su ga dijelile od pobjede.

'Osijek isto dugo vremena nije pobjedio, a mi također. Mislim da je moja ekipa danas bila puno bliže pobjedi, ali to je nogomet. Nakon nekoliko neiskorištenih šansi, Osijek nas je kaznio i možemo žaliti za ta dva popuštena boda", rekao je Šafarić.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Fran Brodić vratio se nakon pauze u momčad Varaždina.

'Fran jako puno nama znači za momčad i automatski ostali igrači imaju malo više prostora i sve nekako ležernije krene u igri. Šteta zbog njega što danas nije zabio gol, ali neka samo nastavi tako raditi. Vidi se da je dugo bio ozlijeđen i da malo svježine fali i mirnoće u završnici, ali ne bojim se ja za njega, sve će to doći', dodao je trener Varaždina.

Marin Pilj postigao je drugi pogodak za Varaždin.

'Marin igra cijelu polusezonu na jako visokom nivou, sad zadnje dvije utakmice je zabio dva gola, to mu je sve nagrada za njegov trud. On je također jedan od pokretača cijele naše igre, ima taj pas, tu kombinatoriku, jako je dobar, miran na lopti i drago mi je zbog njega', rekao je Šafarić.

Više doznajte OVDJE.

Standings provided by Sofascore