ipak se vraća!

Razočarani Rafa Nadal pomirio se sa sudbinom: Nikad neću prestići Đokovića...

16.11.2023 u 13:17

Bionic
Reading

Rafa Nadal (37) je zbog ozljede i operacije kuka propustio cijelu aktualnu sezonu. No, Španjolac se oporavio i sad se marljivo priprema za povratak na teniske terene

Nije Rafa Nadal (37) želio ništa riskirati, odigrao je ove godine samo Australian Open, a zbog ozljede i operacije kuka ostatak je sezone propustio. Njegov oporavak za sada ide prema planu i čini se da će Španjolac biti spreman za novu sezonu te povratak planira baš na Australian Openu 2024.

'Još uvijek ne mogu točno reći hoću li se vratiti na ovom ili onom turniru, ali sam sretan kako se stvari trenutno odvijaju. Ono što iskreno mislim je da ću se vratiti tenisu, da ću još igrati', rekao je Rafa Nadal u razgovoru za španjolske medije i dodao:

'Prije nekoliko tjedana nisam bio siguran da ću moći nastaviti, ali stvari sad idu u pozitivnom smjeru. Treniram i zbog toga sam izrazito sretan. Iako, osjećam kako će se biti jako teško vratiti visokoj razini tenisa, ali da ne mislim da mogu biti kompetitivan, vjerojatno ne bih radio sve što sam radio posljednjih mjeseci u dobi u kojoj jesam i s jako dugom karijerom za sebe.'

Rafa je u karijeri osvojio 22 Grand Slam turnira, Novak Đoković mu je 'pobjegao' u toj utrci te Srbin sad ima 24 Grand Slam titule. Nadalu je jasno da nakon svega je utrka s Đokovićem nemoguća misija.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

'Sad je gotovo sigurno da neću prestići Đokovića po broju Grand Slam titula. Ne vjerujem da sam u toj poziciji...', kazao je pomalo razočarano Španjolac te dodao:

'Dat ću sebi šansu da opet uživam u tenisu jer nisam igrao godinu dana i za mene je uspjeh održavanje nade da ću opet igrati', zaključio je Rafa Nadal.