NEKA SE ZABRINU

Razočarani Kek poslao jasnu poruku upravi Rijeke nakon poraza od Dinama!

12.08.2017 u 00:35

Bionic
Reading

Matjaž Kek korektno je čestitao Dinamu na pobjedi u derbiju ovog petka na Rujevici, a na pitanje je li zabrinut što Rijeka nije zabila gol već tri utakmice odgovorio je da to treba zabrinuti nekog drugog, aludirajući na upravu koja ovog tjedna nije uspjela zadržati Stefana Ristovskog...

Rijeka je definitivno upala u krizu. Šampionska momčad nakon odličnog starta u HT Prvoj ligi i kvalifikacijama za Ligu prvaka odjednom je počela gubiti utakmice, a povezano je to i uz ovotjednu prodaju Stefana Ristovskog koji je bio definitivno jedan od ključnih igrača ove generacije.

  • +3
HT Prva liga, 5. kolo: Rijeka - Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Ovog petka po prvi put nakon 43 utakmice Riječani su izgubili na Rujevici, u derbiju s Dinamom kojeg je riješio Junior Fernandes s dva postignuta gola, dok domaćin niti s igračem više nije bio u stanju ugroziti trijumf 'modrih'.

'Čestitke Dinamu na pobjedi. Srušen je taj mit o Rujevici. Bili smo premalo odlučni u prvom poluvremenu, a Dinamo je iskoristio ono što je bilo ponuđeno. U drugom dijelu naša agresija i igrač više su nam dali nekoliko šansi, ali nismo ih iskoristili pa je pobjeda protivnika zaslužena. Utakmica je bila kvalitetna, ali mi već treću nismo zabili gol i to je sigurno naš problem,' izjavio je Matjaž Kek nakon susreta, a na pitanje je li zabrinut zbog toga dao je znakovit odgovor:

'Možda bi to trebalo nekog drugog zabrinuti više od mene. Moje je da radim i pokušam ekipu dići, da pokušam podržati igrače koji su ipak dali sve od sebe i oni znaju da u treneru imaju velikog saveznika.'

'Rijeka se mora prestrojiti, Rijeka je doživjela promjene i bit će potrebno nešto vremena. No, imamo takav ritam da nas sad čeka još kvalitetniji protivnik. Sigurno neće biti lako,' naglasio je strateg Rijeke te se zahvalio publici koja je podržala igrače unatoč porazu.

Rijeka - Dinamo 0:2 (5. kolo 2017./18., 11.8.), sažetak Autor: YouTube

Mario Cvitanović bio je nakon susreta u puno boljem raspoloženju.

'Hvala igračima što su dali srce na terenu, dali svoj maksimum i prikazali dobru igru. Pokazali smo karakter i želju za pobjedom, bez obzira na igrača manje. Malo smo promijenili strategiju i to je rezultiralo dobrim rezultatom. Ne želim izdvajati apsolutno nikoga, svi su za mene jednako vrijedni,' izjavio je strateg Dinama i dodao u pjesničkom stilu:

'Želim vidjeti njihov osmijeh u svakom dijelu utakmice i ja sam to vidio. Ja sam sretan, jer su oni sretni. Želim da se veselimo treninzima i utakmicama, a rezultat je samo plod toga.'

Rijeka - Dinamo, izjave trenera Autor: YouTube