SILVIO MARIĆ O SP-U

'Razočaran sam igrom, vuvuzele me iritiraju'

17.06.2010 u 11:10

Bionic
Reading

Odigrano je prvo kolo na Svjetskom prvenstvu. Viđen je nogomet koji nikoga nije oduševio pa tako ni bivšeg veznjaka hrvatske reprezentacije Silvija Marića, koji se ipak nada boljim predstavama u nastavku natjecanja

Član hrvatske družine koja je 1998. ostvarila povijesni uspjeh i osvojila broncu, Silvio Marić, ne skriva za tportal da nije zadovoljan s onime što gleda na travnjacima u Južnoafričkoj Republici.

'Iskreno, do sada sam razočaran. Nisam vidio ono što sam očekivao. Nekako ispada da su svi podjednaki. Ne znam što je tomu razlog. Očigledno se boje poraza pa nitko previše ne riskira. Oni koji su zaigrali riskantnije i otvorenije poput Španjolaca su izgubili', rekao je Mara koji ne gubi optimizam u bolje predstave.

'Vjerujem u bolji nogomet u sljedećim kolima. Reprezentacije više neće moći kalkulirati i morat će napasti. Nadam se da neće pobijediti Mourinhov nogomet.'

Na bivšeg igrača Dinama, Newcastlea, Porta i Panathinaikosa najbolji dojam je ostavio Elf.

'Njemačka je dobra kao uvijek, stalno igraju isto. Pružili su odličnu utakmicu. Tu su i Argentina i Nizozemska koji su moji favoriti', rekao nam je Marić koji u krug onih koji mogu do naslova, osim spomenutih, vidi još Talijane, Brazilce i Španjolce.

Što se tiče razočaranja, tu se zaustavio na samo jednom imenu.

'Portugal. Očekivao sam više od njih. Kombinatornu igru, ali ništa od toga. Oni previše gledaju na to što će napraviti Cristiano Ronaldo', govorio je Marić koji ne vjeruje ni Capellovoj družini.

'Engleska me nije impresionirala. Mislim da je njihov maksimum najviše četvrtfinale.'

Osvrnuo se Marić i kratko na naše susjede.

'Čestitam Sloveniji. Iznenadili su me. Bili su stvarno čvrsti i disciplinirani, a za Srbe sam mislio da imaju jaču ekipu.'

Ni on nije oduševljen vuvuzelama.

'Mene to iritira. To nije dekor kakav se meni sviđa. Ja volim pjesmu i ono pravo navijanje. Stvarno ne znam kako su to mogli dozvoliti na utakmicama Svjetskog prvenstva.'

Hrvatske nema.

'Kada pogledamo reprezentacije, mora nam biti žao, jer sa svima Hrvatska može igrati ravnopravno i stvarno je šteta što nismo ovdje', govorio je Marić koji ponekad osjeti i nostalgiju kada gleda SP.

'Lijepo je bilo 1998. To je nešto što se ne može opisati. To se mora doživjeti. Tko nije bio na SP-u, taj ne može znati što je propustio i ne može znati kakav je osjećaj igrati na takvom događaju. Pogotovo u polufinalu ili utakmici za treće mjesto kada te gleda cijeli svijet', završio je Marić.