LIGA PRVAKA

Razigrani Balić i efikasni Špiler osigurali slavlje u Francuskoj

20.11.2011 u 19:17

Bionic
Reading

U posljednjem susretu petog kola A skupine rukometne Lige prvaka Croatia osiguranje Zagreb je u Chamberyju slavilo protiv istoimene francuske momčadi 28:26 (14:14) osvojivši važne bodove u utrci za dugo mjesto u skupini

Rukometaši Croatia osiguranja Zagreba pobijedili su na gostovanju francuski Chambery (28:26) u 5. kolu skupine A Lige prvaka. Tom pobjedom zagrebaši su zadržali drugo mjesto na tablici. Pobijede li istog suparnika u subotu u zagrebačkoj Areni, zagrebaši će sigurno u osminu finala s drugog mjesta, a možda i s prvog ako pobijede Barcelonu na gostovanju.

Uoči utakmice Ivica Obrvan imao je dosta problema. Zbog ozljeda nisu trenirali Gojun, Tonči Valčić i Balić, no sva trojica su stisnula zube i zaigrala protiv francuskog doprvaka. Ivano Balić je bio među najboljima, postigao je pet pogodaka i podijelio još nekoliko asistencija.

U prvom poluvremenu Chambery je stalno imao minimalnu prednost. I tako sve do polovice drugog poluvremena kada je Ivan Pešić obranio tri lopte za redom, a Zagreb preokrenuo 16:18 u 19:18.

Kako je vrijeme odmicalo, Zagreb je bio sve bolji pa je osam minuta prije kraja imao velikih četiri razlike (26:22). U samoj završnici Bašić je smanjio iz sedmerca na 26:27, ali je u posljednjem napadu Špiler lakoćom prošao kroz obranu Chamberya i postigao pogodak za pobjedu.

Zagreb je igrao u sastavu: Pešić (šest obrana), Šego (četiri obrane), Horvat 3, Marić 3, Kopljar 5, T. Valčić, J. Valčić 2, Balić 5, Vukić 2, Šprem, Gal, Gojun, Štrlek 1 (1), Stepančić, Špiler 7.