PRIJATELJSKE UTAKMICE

Raspucani napadači: Petrić i Lakić zabili po dva gola

21.07.2012 u 19:19

Bionic
Reading

Izvrstan dan imali su hrvatski nogometaši. Naime, Srđan Lakić postigao je dva gola za svoj Wolfsburg u prijateljskoj utakmici protiv Halberstadta, a dva gola dao je i Mladen Petrić za svoj Fulham

Srđan Lakić je u sjajnoj formi tijekom priprema Wolfsburga, što se potvrđuje iz utakmice u utakmicu. Hrvatski nogometaš i u subotu je zabio za 'vukove' koji su u prijateljskom dvoboju pobijedili četvrtoligaša njemačkog Germaniju Halberstadt s 4:2.

Lakić je igrao samo u drugom poluvremenu što mu je bilo dovoljno da postigne dva pogotka i donese svojoj momčadi pobjedu. Dubrovčanin je zabio za 3:2 u 47. i za 4:2 u 72. minuti. Preostala dva gola za Wolfsburg su u prvom dijelu postigli Bas Dost i Patrick Helmes.

Ivica Olić je odradio prvih 45 minuta za 'vukove' igrajući na krilnoj poziciji. Magathova je momčad ovime završila prvi dio priprema, a u utorak putuje u turneju po Kini.

Everton je odigrao 1-1 u pripremnoj utakmici protiv škotskog Motherwella. Strijelac za engleski klub bio je Shane Duffy u 34. minuti, a Nikica Jelavić je odigrao drugo poluvrijeme za 'toffeese'.

Još jedan hrvatski nogometaš bio je u formi. Naime, ovoljetno pojačanje Fulhama Mladen Petrić postigao je oba gola za klub s Craven Cottagea koji je remizirao s Kaiserslauternom 2:2.

Spomenimo i da je Manchester United na južnoafričkoj turneji odigrao 1:1 protiv Ajaxa iz Cape Towna. Najbitnije stvari su se dogodile u samoj završnici - Alcardo van Graan je zabio za domaće u 87. minuti, a u posljednjoj je minuti izjednačio Bebe.

Prijateljske utakmice:
Germania Halberstadt - Wolfsburg 2:4
Ajax Cape Town - Manchester United 1:1
Motherwell - Everton 1:1
Fulham – Kaiserslautern 2:2