oproštaj od europe

Rasprodana Rujevica najbolji je motiv uoči gostovanja 'rossonera'

06.12.2017 u 16:59

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke u četvrtak (19 sati) na Rujevici će zaključiti ovosezonsko natjecanje u Europskoj ligi utakmicom protiv Milana. Utakmica je ovo bez rezultatskog imperativa, ali će Riječani odlučni učiniti sve kako bi svladali velikog suparnika koji je osigurao prvo mjesto u skupini...

'Veseli kada dolazi ovako veliki protivnik i da je stadion rasprodan. To je veliko priznanje za naše igre u Europi', rekao je trener Rijeke Matjaž Kek u srijedu na konferenciji za medije.

Rijeka je uoči ovog dvoboja 6. kola na 3. mjestu skupine D s četiri boda, koliko ima i bečka Austria, drugoplasirani AEK ima sedam, a vodeći Milan 11 bodova. Riiječani su izgubili sve izglede za plasman u nokaut fazu natjecanja, jer su u međusobnim susretima lošiji od Austrije i AEK-a, kada bi se zatvorio krug te tri momčadi sa po sedam bodova, što bi se dogodilo u slučaju da Rijeka svlada Milan, a Austria u Beču pobijedi AEK-a.

No, da su uspjeli u sučevom vremenu zadržati 2:2 na San Siru, Riječani bi večeras igrali za plasman u drugi krug. Ipak, trener Kek najavljuje kako će njegova momčad igrati kao da igra za prolaz dalje.

'Imamo dosta problema sa sastavom i morat ću dobro razmisliti kako sastaviti ekipu protiv slavne ekipe koja mobilizira sve nas. Želja je pozitivnim rezultatom zaključiti Europsku ligu', rekao je Kek.

Rijekin desni bočni igrač Marko Vešović ove je sezone u punoj minutaži odigrao sve utakmice u Europskoj ligi i veseli se još jednom dvoboju s Milanom, bez obzira što nekadašnji europski prvak prolazi krizno doba u talijanskom prvenstvu, što je nedavno dovelo i do smjene trenera Vincenza Montelle, kojega je zamijenio nekadašnji igrač Milana 39-godišnji Gennaro Gattuso.

'Svjesni smo da nam dolazi velikan i tko godi istrči na travnjak imat će motivaciju da se dokaže. Nemamo nikakav pritisak, moramo izaći i pokazati da znamo igrati lijep nogomet, kao što smo igrali u Milanu i Ateni, i na pozitivan način zaključiti europsku priču', zaključio je 26-godišnji crnogorski reprezentativac Marko Vešović.

  • +11
Europska liga, skupina D: Milan - Rijeka Izvor: Reuters / Autor: STEFANO RELLANDINI

U prvoj utakmici ovih suparnika, koja je odigrana u 2. kolu na San Siru, Milan je vodio 2:0, a Rijeka stigla do 2:2 golovima Acostyja u 84. minuti i Eleza iz penala u 90. minuti. Ipak, Cutrone je u 94. minuti, na asistenciju Fabija Borinija, donio pobjedu Milanu.

'Dobro je da smo već osigurali plasman u sljedeći krug. Možemo biti opušteniji, što će biti naša prednost, kao i činjenica da su u Europskoj ligi suparnici drugačijeg karaktera nego u domaćem prvenstvu. Nema toliko taktiziranja kao u Serie A i to nam ide na ruku', zaključio je Borini uoči dolaska u Rijeku.

Jednadžba konačnog raspleta u skupini D vrlo je jednostavna. Milan je osigurao prvo mjesto, a Rijeka ni u kojem scenariju ne može do drugog mjesta. AEK će biti drugi, ako ne izgubi u Beču, a Austriji je za osvajanje drugog mjesta, koje vodi u nokaut fazu Europske lige, potrebna pobjeda nad AEK-om.