VATERPOLO NA 'KONOPCIMA'

Raspada se Liga prvaka, odustalo i Primorje

23.07.2012 u 11:07

Bionic
Reading

Raspada se vaterpolska Liga prvaka. Nakon talijanskih klubova predvođenih aktualnim prvakom Pro Reccom, od nastupa u najjačem LEN-ovom natjecanju odustalo je i riječko Primorje

Najjači vaterpolo klubovi željeli su Superligu, ali im je LEN zaprijetio suspenzijom. Nakon toga bogati milijarder i veliki zaljubljenik u vaterpolo Gabriele Volpi povukao je svoje milijune iz Pro Recca i Primorja.

Uskoro je prvak Europe odustao od Lige prvaka, a njegovim putem je krenuo i finalist toga natjecanja Primorje.

'Uprava kluba na čelu s predsjednikom P. Slobodom donijela je odluku da u sezoni 2012/13 VK Primorje EB neće nastupiti u Ligi Prvaka. Odluka je donesena nakon intenzivnih konzultacija glede novonastale situacije u europskom vaterpolu. Momčad VK Primorje EB nastavit će i dalje s natjecanjem u Jadranskoj ligi i Hrvatskom prvenstvu i kupu', stoji u priopćenju hrvatskog prvoligaša.

Tako se LEN-ovo natjecanje polako, ali sigurno raspada. Klubovi su već odavno ljuti zbog nebrige čelnih ljudi LEN-a za klupska vaterpolo natjecanja u kojima klubovi ne mogu zaraditi, nego još plaćaju da bi igrali.

Kada su pokušali utemeljiti ligu koja bi možda donijela profit, LEN ih je sasjekao, a takvim potezom otjerao i talijanskog biznismena Volpija koji je zato odlučio trošiti svoj novac na druge sportove (nogomet, odbojka).