težak poraz

Raspad sistema u Hajduku: odlaze svi članovi nadzornog odbora?

20.08.2018 u 10:29

Bionic
Reading

Poraz od Gorice (0:2) posve je razgolitio Hajdukove slabosti, a pod pritiskom lošeg rezultata ali i velikog nezadovoljstva navijača, čelnici kluba spremni su za odlazak

Trener Željko Kopić i sportski direktor Saša Bjelanović svoje su mandate stavili na raspolaganje odmah nakon nedjeljnog poraza od Gorice, novog prvoligaša koji je na Poljudu slavio 2:0.

'Čestitam Gorici na pobjedi, mi nismo bili dobri. Bili smo ispod razine, nismo se uspjeli nametnuti i poraz je na kraju realan', kazao je Kopić dodavši kako je ponudio ostavku predsjedniku kluba Jasminu Hulju.

>> Sramotno Saidovo udaranje protivnika za najoštriju je osudu

'Prevelik je ovo i preozbiljan klub da bi se ovakve stvari događale. Kao trener moram preuzeti dio odgovornosti, bez obzira na sve okolnosti', ustvrdio je Kopić, koji je preuzeo Hajduk u studenom prošle godine zamijenivši Joana Carilla.

  • +16
Hajduk - Gorica, 4. kolo HT Prve lige, 2018/19. Izvor: Cropix / Autor: Duje Klaric / CROPIX

Ostavku je ponudio i sportski direktor Saša Bjelanović.

'Ponudio sam ostavku predsjedniku jer se smatram odgovornim za ovu situaciju', poručio je Bjelanović.

Jutro nakon poraza bilo je jednako bolno, pa je pred odlaskom i cijela uprava kluba.

'Dilemu oko odgovornosti nemam, svi u NO trebamo preuzeti odgovornost i svoja mjesta prepustiti novim ljudima - rekao je za Dalmatinski portal Denis Kosor, član Nadzornog odbora Hajduka pa nastavio:

'Već dugo vremena NO ne djeluje kao tim, nemamo zajednička stajališta, a kao tijelo izbjegavamo preispitati pogreške i evidentan je izostanak samokritike. Vrijeme je za nove ljude u NO, a uvjeren sam da će kvalitetnih kandidata biti, a postojeći NO može tehnički odraditi kratko prijelazno razdoblje'.