kobni novi prvoligaši

Povijest se ponovila: Kopić ostao bez posla, a Hajduk bez trenera po istom scenariju kao i prošle sezone

20.08.2018 u 06:07

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka nakon četiri prvenstvena kola i dalje ne znaju za pobjedu. U nedjelju su ih na Poljudu iznenadili igrači Gorice i pobijedili 2:0, a riječ je o klubu koji ove sezone prvi put igra prvoligaški nogomet. Baš isti takav stajao je posla Kopića, a Hajduka trenera i prošle godine...

Nažalost, Hajduk je i ove sezone već u kolovozu ostao bez izgleda da se uključi u borbu za naslov. I dok su se početni neuspjesi prikrivali europskim ambicijama te nužnim promjenama kako bi na međunarodnoj sceni izgledali svježije, nakon prošlotjednog ispadanja od FCSB-a, odnosno Steaue, sada više ni to ne može biti alibi.

Hajduk – Gorica 0:1, Miya 27' Izvor: Društvene mreže

Naravno, trener Željko Kopić jedan je od dijelova strukture kluba, ali kako on kao figurira kao pojedinac, ali bez konkretnijeg utjecaja na sportsku politiku, jasno je da je i prva figura koja će podnijeti žrtvu rezultatskog neuspjeha.

No za razliku od Joana Carrilla, koji se pravio 'grbav' i prošle sezone nakon poraza od Rudeša nije želio preuzeti odgovornost, Kopić je očito svjestan stanja u momčadi i ponudio je svoj mandat na raspolaganje.

A kad smo već spomenuli i Kopića, ali i NK Rudeš, postoji jedna velika poveznica. Naime, Željku Kopiću taj je klub presudio u osmini finala Hrvatskog nogometnog kupa, dok je još bio trener Slaven Belupa.

Rudeš je, baš kao i sada Gorica, prošle sezone bio debitant u HT Prvoj ligi, a Kopić je bio prva trenerska žrtva prošle sezone.

No povijest se ponovila i koji tjedan kasnije Rudeš je na Poljudu od 0:2 stigao do pobjede 3:2 nad Hajdukom te natjerao čelnike splitskog kluba da tada uruče otkaz Carrillu.

Dakle, novi prvoligaš koštao je posla Kopića i ostavio Hajduk bez trenera prošle sezone. Povijest se opet ponovila...

  • +16
Hajduk - Gorica, 4. kolo HT Prve lige, 2018./19. Izvor: Cropix / Autor: Duje Klaric / CROPIX
  • +4
Said glavom u lice udara Kahlinu Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL