rasprodaja na rujevici

Raspad prvaka?! Rijeku napušta još jedan ključni igrač

02.06.2017 u 19:35

Bionic
Reading

Osvojili su prvenstvo i Kup, ali ova će pobjednička momčad Rijeke teško ostati na okupu. Trener Matjaž Kek sigurno ne spava mirno jer najavljen je novi senzacionalni transfer igrača koji je bio stup obrane...

Desni bek Rijeke, makedonski reprezentativac Stefan Ristovski (25) odigrao je sjajnu sezonu za momčad s Rujevice. U svim je natjecanjima sakupio 39 utakmica, odigranih gotovo bez pogreške... 

Bio je jedna od stupova obrane Rijeke koja je primila najmanje golova u MAXtv Prvoj ligi, a takva izuzetna sezona nije mogla proći nezapaženo. Neprelazan u obrani, angažiran u ofenzivi, čvrst u duelu, dobar u skoku, pravovremen..., takav profil igrača poželjan je u svakoj momčadi.

  • +18
Rijeka slavi naslov prvaka HNL-a Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Tako je prvo 'zapeo' za oko bivšem hrvatskom izborniku Niki Kovaču koji bi ga vrlo rado vidio u svom Eintrachtu iz Frankfurta. Kovač obožava takve igrače, prije svega misli na obranu, a Ristovski bi se zasigurno sjajno snašao u Bundesligi. No, u borbu za makedonskog reprezentativca uključio se i španjolski Betis. Momčad iz Seville imala je velikih problema s obranom, definitivno je primala previše golova pa njihov interes ne čudi.

Jedini kojemu se ovakav rasplet ne sviđa je trener Rijeke Matjaž Kek koji će, kako sada stvari stoje, u novu sezonu s potpuno novom momčadi. Jer, za Ristovskog bi Rijeka mogla dobiti najmanje dva milijuna eura, no neki tvrde kako bi se cijena dana 'napucati' i za milijun više. Ako se uzme u obzir da će Rujevicu vjerojatno napustiti i Franko Andrijašević te Roman Bezjak, a ponude stižu za Župarića, Bradarića, Gorgona i Gavranovića.

Na Rujevici će biti vrlo prometno, pred čelnicima Rijeke i trenerom Kekom 'vrelo' je ljeto...