USPJEŠNI VOLONTERI

Ranjena Cibona iščupala trijumf i prolaz

14.01.2010 u 21:48

Bionic
Reading

Sve je bilo jasno, Ciboni je trebala pobjeda, koja je u slučaju pobjede Fenera morala biti uvjerljivija od tri koša razlike, nad Asvelom kako bi prošla u drugi krug Eurolige. Gledatelji su prepoznali događaj i nakon dugo vremena bili Cibonin šesti igrač, i u lijepoj atmosferi sa svojom momčadi proslavili pobjedu s dovoljnih 73:71 (26:18, 20:18, 15;17, 12:18)

Cibona je, bez ozlijeđenog kapetana Rozića, dočekala besprijekorne francuske fizikalce i punog srca ušla u dvoboj. Od prvog napada su preuzeli inicijativu i držali prednost na svojoj strani, no Asvel se nije dao slomiti. Ni kada je Marko Tomas prvo poluvrijeme zatvorio tricom za deset koševa razlike, niti kada je Gordon iza leđa zakucao za 56:45. Gledatelji su napokon postali navijači, ali Asvel se odbijao predati.

Pozitivan tonus, koji se temeljio na fanatičnoj obrani, kreaciji Gordona, rutini Tomasa i srčanim izvedbama Andrića i Bogdanovića, splasnuo je krajem treće četvrtine i gosti su serijom 19:5 nakon trice Lukauskisa prvi puta poveli.

Ipak, utakmica za pamćenje nije tada mogla biti riješena. Marko Tomas imao je dva penala pri vodstvu Cibone 71:68, no do tada vrlo sigurni bek promašio je oba i Dixon je zabio za 71:70. Ipak, Tomas je dobio novu priliku sa crte i s dva precizna bacanja sedam sekundi prije kraja riješio pitanje pobjednika.

Gordon je napravio brzi prekršaj, Dixon pogodio samo jedno i mladi Cibosi su počeli slaviti s gotovo punom dvoranom. Treba poslati i čestitku u Kaunas, da Žalgiris nije trijumfirao u Istanbulu Cibona bi završila svoj put.

Tomas je zabio 24, Gordon 16, uz po pet skokova, asista i ukradenih lopti, a Andrić (13) i Bogdanović (11) nisu promašili nijedan šut iz igre. Najopasniji gost bio je Traore sa 16 koševa, a Lukauskis je dodao 11. nedovoljno, Cibona Se unatoč samo tri upisane pobjede po šesti puta ušla u TOP 16 eurolige i s nestrpljenjem čeka ždrijeb u ponedjeljak.