HUMANITARNA AKCIJA

Ramazzotti i cijela Hrvatska za splitsku bolnicu

09.06.2009 u 21:49

Bionic
Reading

Na Poljudu se održao humanitarni glazbeno-nogometni spektakl na kojem su se prikupljala sredstva za izgradnju i opremanje dnevne bolnice pri dječjem odjelu KBC-a Split. U sklopu akcije odigrana je utakmica na kojoj su nastupili talijanski i hrvatski pjevači i nogometaši, održan je koncert, a gledatelji su mogli dati svoj doprinos putem humanitarnog telefona

'Naš mali svijet', naziv je velike humanitarne akcije koja je svoju kulminaciju doživjela na poljudskom stadionu gdje su svoje nogometne vještine pokazali hrvatski i talijanski pjevači koji su svoje momčadi osnažili i s hrvatskim i talijanskim nogometašima.

Na revijalnoj utakmici talijansku ekipu predvodili su Eros Ramazzotti, Barbarossa, Morandi, Eranio, Pelegrini, dok su hrvatski dres nosili glazbenici Oliver Dragojević, Goran Karan, Tony Cetinski, Boris Novković, Giuliano, Alen Nižetić, Nikša Bratoš, Ivan Mikulić, Mate Bulić, kojima su za ovu priliku pomogli bivši hrvatski reprezentativci Zvonimir Boban, Aljoša Asanović, Robert Prosinečki, Goran Vučević, Ivica Mornar i drugi. Iako je rezultat bio u drugom planu treba reći da su Talijani slavili sa 3:1.

Organiziran je i koncert na kojem su nastupile i hrvatske pjevačke zvijezde te pozivni centar u kojemu su se na humanitarni telefon (060 9008) javljale poznate osobe iz društvenog, političkog, sportskog i kulturnog života Hrvatske.

Cilj akcije bio je sakupiti sedam milijuna kuna za izgradnju i opremanje dnevne bolnice pri dječjem odjelu KBC-a Split, a zasad je prikupljeno oko 600 tisuća kuna.