nije ih zaboravio

Rakitić poslao dirljivu poruku herojima koji su gasili požar u Splitu

19.07.2017 u 19:32

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić otputovao je s Barcelonom na pripreme u Sjedinjene Države, a prije polaska se osvrnuo na požare u Splitu i Dalmaciji...

'Hvala vam što ste spasili naš grad. Naši heroji!', poručio je Ivan Rakitić preko društvenih mreža pozdravivši sve one koji su se zadnjih dana borili s požarima.

Hvala vam sto ste nam spasili nas grad.!!!🙏😢 nasi heroji.!!🙌 #split #dalmacija #heroji #zajednosmojaci

A post shared by Ivan Rakitic (@ivanrakitic) on

Vezni 29-godišnji nogometaš objavio je i fotografiju s kapetanom Andresom Iniestom i suigračima s leta španjolske zrakoplovne kompanije na putu za Sjedinjene Države.

Vamos...🛫 NY.🗽🇺🇸 @andresiniesta8 @av22oficial @paco93alcacer

A post shared by Ivan Rakitic (@ivanrakitic) on

Tijekom idućih deset dana Barcelona će se pripremati u New Yorku, Washingtonu i Miamiju. Prvu prijateljsku utakmicu odigrat će protiv talijanskog prvaka Juventusa u subotu, a tri dana kasnije odmjerit će snage s Manchester Unitedom. Nakon toga će odigrati prvi derbi u sezoni protiv Real Madrida.

Mundo Deportivo i Sport, sportske novine sa sjedištem u Barceloni, pišu kako Rakitić niti ne pomišlja na napuštanje Barcelone. Zadnjih tjedana se nagađalo kako bi mogao biti zamijenjen za 24-godišnjeg talijanskog veznog igrača Marca Verrattija iz PSG-a. Sportski direktor Barcelone Robert Fernandez odbacio je ovaj tjedan takvu mogućnost na konferenciji za medije.

Rakitić je u Barcelonu došao u ljeto 2014. i trenirao pod vodstvom Luisa Enriquea kojeg je prošli mjesec zamijenio Ernesto Valverde iz Athletic Bilbaa. Hrvatski reprezentativac je u ožujku produžio ugovor za dodatne dvije godine, do ljeta 2021. godine.