odgovoran igrač

Rakitić nikad nije manje zabijao u životu, ali Španjolska mu se klanja!

30.04.2018 u 17:10

Bionic
Reading

Španjolska Marca proglasila je Ivana Rakitića jednim od ključnih figura šampionske sezone Barcelone u Primeri, iako zabija manje nego ikad prije u karijeri...

Naš 30-godišnji veznjak ove je nedjelje odigrao posljednju bitnu utakmicu za Barcelonu ove sezone, potvrdivši titulu prvaka u Primeri, svoju treću otkad je stigao u Kataloniju iz Seville. Ima s Barcom i četiri osvojena Kupa kralja, španjolski i europski Superkup, Ligu prvaka i Fifin klupski SP pa se može reći da mu je prelazak na Camp Nouu bio puni pogodak.

  • +13
Ivan Rakitić - zvijezda Barcelone i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Pod Ernestom Valverdeom postao je najkorišteniji nogometaš Barcelone, ali i prestao zabijai. Tek jednom je poentirao u Primeri i jednom u Ligi prvaka, što je puno manje nego u prethodnim sezonama.

No, u Španjolskoj mu se svejedno klanjaju, a dnevnik Marca ga je proglasila jednim od ključnih kotačića Barcelone pri osvajanju Primeri, zajedno sa Sergijom Busquetsom u veznoj liniji.

'Zabio je samo jedan gol u španjolskom prvenstvu, ali po mišljenju mnogih bila mu je to najbolja sezona otkad je stigao u klub. Barca može zahvaliti titulu suradnji njega i Busquetsa u veznoj liniji. 'Busi' je preuzeo odgovornost za protok lopte , a 'Rako' vuče prema naprijed, ali i čuva leđa Messiju i pokriva prostor koji ostavlja iza sebe desni bek kad krene u napad,' objašnjava svoju ocjenu ugledni sportski list i hvali taktičku odgovornost s kojom Ivan igra.

Sljedećeg vikenda Rakitić će zasigurno ponovo biti u udarnoj momčadi Barce u El Clasicu protiv Reala, a ako njegov klub iz tog dvoboja izađe neporažen, vrlo vjerojatno će se na kraju sezone moći i pohvaliti da je uspio završiti Primeru bez ijednog poraza u 38 utakmica...