liga prvaka

Rakitić kao kapetan s Barcom izbacio Inter i pogurao Borussiju u osminu finala; Ajax najveći gubitnik

10.12.2019 u 23:06

Bionic
Reading

U kasnijem terminu ovog utorka doznali smo još četiri sudionika osmine finala Lige prvaka, a to su Chelsea, Borussia Dortmund, Valencia i Lyon

Mjesto među 16 najboljih ranije su osigurali Barcelona, Bayern, Juventus, RB Leipzig, Manchester City, PSG, Real Madrid i Tottenham. U ranijem terminu utorka, to su uspjeli još i Liverpool te Napoli.

U skupini F Barcelona je slavila kod Intera s 2:1, dok je Borussia Dortmund s 2:1 kod kuće pobijedila prašku Slaviju.

  • +12
Inter - Barcelona Izvor: EPA / Autor: MATTEO BAZZI

Barcelona je u Milano došla u oslabljenom sastavu bez Messija, Piquea i Albe, ali je povela u 24. minuti preko Carlesa Pereza. Pred kraj prvog dijela Lukaku poravnava, a u drugom dijelu je Inter napadao, no Barca je golom mladog Fatya tri minute prije kraja pokopala talijansku momčad. Ivan Rakitić je kao kapetan počeo utakmicu, a izašao je iz igre u 63. minuti, dok je Marcelo Brozović odigrao svih 90 minuta za Inter.

Borussia je jedva svladala Čehe golom Brandta u 61. minuti, pa su Nijemci prošli uz obilatu pomoć Barcelone.

  • +9
Borussia (D) - Slavia Prag Izvor: EPA / Autor: FRIEDEMANN VOGEL

U skupini G Benfica je pobijedila Zenit s 3:0, a Lyon i RB Leipzig su odigrali 2:2.

Lyon je ugostio Leipzig koji je već osigurao osminu finala, ali su Nijemci u prvom poluvremenu vodili s 2:0 golovima iz penala Forsberga i Wernera. Aouar je smanjio na samom početku drugog dijela, a sedam minuta prije kraja Depay izjednačava na 2:2 i odvodi Lyon dalje.

Benfica nije mogla u osminu finala, ali je pobjedom nad Zenitom osigurala treće mjesto u skupini i nastup u Europskoj ligi. Zenit je tragičar večeri jer je do 83. minute bio u osmini finala, a nakraju je kao zadnji ostao bez Europe.

U skupini G u izravnom okršaju za prolaz u Amsterdamu Valencia je golom Rodriga u 24. minuti svlada Ajax, pa prošlogodišnji polufinalist ostaje bez osmine finala.

Chelsea je na Stamford Bridgeu slavio protiv Lillea s 2:1 i prošao dalje. Mateo Kovačić je odigrao cijelu utakmicu za domaće, dok je Domagoj Bradarić ostao na klupi Lillea.

  • +9
Chelsea - Lille Izvor: EPA / Autor: ANDY RAIN

U skupini E Napoli je kod kuće svladao Genk s 4:0, dok je Liverpool u izravnom okršaju za prolaz slavio kod Salzburga s 2:0.

Europski prvak Liverpool je opasno živio u Salzburgu, u prvih 15 minuta vratar Redsa Alison je obranio nekoliko velikih prilika domaćina, kome je igrala samo pobjeda za prolaz. U posve otvorenoj utakmici Liverpool je poveo u 57. minuti nakon prodora Manea i ubacivanja za Nabila Keitu, koji glavom pogađa mrežu Austrijanaca. Samo minutu kasnije Salah podiže prednost na 2:0, a Egipćanin je zabio sjajan gol gotovo iz nemoguće pozicije, iskosa iz mrtvog kuta nakon što je pretrčao vratara Salzburga.

  • +4
Red Bull Salzburg - Liverpool Izvor: EPA / Autor: CHRISTIAN BRUNA

Dejan Lovren je igrao do 53. minute. 

Napoli je na svom stadionu već nakon 37 minuta utakmice vodio s 3:0 protiv belgijske momčadi, a strijelac sva tri pogotka bio je Poljak Milik. Kod prvoga gola u 3. minuti jako mu je pomogao vratar Genka, 17-godišnji Maarten Vandevoordt koji je postao najmlađi golman koji je branio u povijesti Lige prvaka. No svoj debitantski nastup neće pamtiti po dobrom jer se kod prvoga gola Talijana spetljao prilikom povratne lopte svog braniča i praktički poklonio gol Napoliju.  U drugom dijelu je Mertens iz penala zabio i četvrti gol za Talijane, čiji je trener Ancelotti najavio da mu je ovo bila posljednja utakmica na klupi Napolija.  

Liverpool je pobjednik skupine s 13 bodova, Napoli je skupio 12, Salzburg će s 7 bodova nastaviti natjecanje u Europskoj ligi, a Genk ima jedan bod.