EMOTIVNI IVAN

Rakitić: Drago mi je da se vraćam na Maksimir, stadion na kojem je započela moja reprezentativna priča

23.02.2022 u 16:40

Bionic
Reading

Dinamo u četvrtak (24. veljače, 18.45 sati, Arenasport 1, MAXtv) na Maksimiru igra uzvratnu utakmicu šesnaestine finala Europske lige protiv Seville.)

Mediji u Hrvatskoj i Španjolskoj i uoči uzvratne utakmice Europske lige između Dinama i Seville, veliku pozornost posvećuju Ivanu Rakitiću, Hrvatu u dresu španjolske momčadi

Sevilla na klupskim stranicama podsjeća da je Rakitić rođen u Švicarskoj te da je za reprezentaciju Hrvatske nastupio 106 puta. Donose i njegovu izjavu u kojoj se prisjeća svog debitantskog nastupa za Vatrene i to upravo na Maksimiru. Bio je to 8. studenoga 2007. godine kada je u susretu Hrvatska-Estonija mlađahni Ivan ušao u igru u 82. minuti umjesto Nike Kranjčara.

"Lijepo je igrati na ovom stadionu, tu je počeo moj put s reprezentacijom. Sretan sam što sam imam priliku predstaviti Sevillu hrvatskom narodu".

Rakitiću je ovo drugi angažman u Sevilli za koju je nastupio 230 nastupa te ima priliku ući u Top 10 kluba kada je u pitanju broj odigranih utakmica. Trenutno je na 18. mjestu liste, a tek dva nastupa više ima Dani Alves. Od 10. mjesta na kojem je Juan Carlos Unzue dijeli ga 13 utakmica.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +20
Sevilla - Dinamo, 17.02.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

'Ponosan sam što sam odigrao toliko utakmica ta Sevillu i da sam u rangu s Martagonom i Alvesom. No, najvažnija stvar je što i dalje mogu uživati s momčadi. Nisam se rodio u Sevilli niti mi je Sevilla matični klub, ali ću umrijeti kao dio Seville. Moj dom je ovdje i to se neće promijeniti. Što mi je Sevilla dala, to nikad neću moći vratiti', rekao je Rakitić za službene mrežne stranice kluba.