TPORTAL U DRUŠTVU PRVAKA

Räikkönen: Reli je zahtjevniji od Formule 1

09.06.2010 u 10:00

Bionic
Reading

Bivši svjetski prvak u Formuli 1 Kimi Räikkönen bio je gost Erzbergrodea prošlog vikenda. Tportal je bio na presici koju je organizirao slavni Finac

Kao što je poznato, Raikkonen je Formulu 1 zamijenio relijem gdje se natječe u momčadi Citroena, a u Austriju je došao kao gost Erzbergrodea te se u svom Citroenu natjecao protiv motociklista Taddyja Blazusiaka.

Prije nego je odradio ekshibiciju s pobjednikom Red Bull Hare Scramblea, Räikkönen je održao konferenciju za novinare na kojoj je tportal bio jedini od hrvatskih medija. U jednoj garaži punoj prašine Finac je još jednom pokazao da se radi o čovjeku koji odrađuje obaveze sa sedmom silom bez zadovoljstva, odgovarajući kratko na pitanja i odajući dojam čovjeka kojem je svega preko glave.

Raikkonen je govorio o razlikama između Formule 1 i relija, svom povratku u Formulu 1, ali i o tome koliko ga veseli izazov u reliju i koliko je morao popraviti svoju vožnju da bi se natjecao među najboljim vozačima relija na svijetu. Prema vlastitim riječima, reli je zahtjevnija disciplina od Formule 1, no kako tvrdi - još mu treba iskustva da bude među boljim relijašima svijeta.