javila se mauresmo

Novak Đoković ovu je vijest iz Pariza dočekao s velikim nestrpljenjem

17.03.2022 u 11:05

Bionic
Reading

Srpski tenisač Novak Đoković, koji je od početka godine privlači pozornost zbog stvari koje baš i nemaju veze sa samom igrom, napokon bi trebao doći na svoje

Naime, sportski svijet s velikom je pozornošću pratio zbivanja oko (tada) prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića, koji je ušao u Australiju, no dane uoči prvog Grand Slama sezone proveo u pritvoru zbog krivo ispunjenih formulara, ali i svog 'antivakserskog' stava, a potom bio i deportiran iz ove zemlje.

Krajem veljače Đoković se pojavio na terenima u Dubaiju, ali bilo je neizvjesno tko će mu još dati dozvolu za nastupe.

No, ovog četvrtka dobio je potvrdu s Roland Garrosa, od direktorice drugog Grand Slama sezone Amelie Mauresmo, kako će moći nastupiti na ovom turniru i braniti naslov iz 2021. godine.

'Kako sada stoje stvari, Novaku Đokoviću više ništa ne stoji na putu i moći će braniti naslov u Parizu', izjavila je Mauresmo na konferenciji za medije.

Đoković nije cijepljen, ali Francuska je od ponedjeljka ukinula gotovo sve epidemiološke mjere, a potvrde o cijepljenju više nisu obavezne.

Mauresmo je dodala:

'Naša je želja imati sve najbolje tenisače. Pokušavamo biti staloženi, mirni i neutralni. Trudimo se kako bi se što bolje pripremili za turnir, koliko god možemo. Sigurni smo da će ždrijeb biti dobar'.

Đoković bi prije Roland Garrosa trebao sudjelovati na turnirima u Monte Carlu i Beogradu, a najvjerojatnije će biti sudionik i Mastersa u Rimu i Madridu.