škotski kriterij

Ljutiti trener Aberdeena nakon poraza od Rijeke kritizirao suca: To se jednostavno ne sudi...

09.08.2019 u 09:15

Bionic
Reading

Rijeka je u četvrtak navečer na Rujevici u prvoj utakmici 3. pretkola Europske lige pobijedila Aberdeen 2:0. Škote je iz penala 'načeo' Čolak, a pobjedu je potvrdio Murić. Nakon utakmice je trener Aberdeena Derek McInnes imao nešto za reći španjolskom sucu Ricardu de Burgosu Bengoechei...

Jasno je da trener Aberdeena Derek McInnes nije imao previše razloga za zadovoljstvo nakon poraza 2:0. Škoti su se na Rujevici pokazali kao napadački poprilično bezopasna momčad, no čvrstine i žustrine nije im nedostajalo.

No, tako se igra u Škotskoj, nema labavo, kad već nemaš profinjene tehničare, imaš dovoljno 'balvana' koji će skršiti protivničke igrače. Recept je vrlo jednostavan. Zato pomalo i čudi ljutita reakcija trenera Aberdeena koji se požalio na sudački kriterij Španjolca Ricarda de Burgosa Bengoechee.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

McInnesu nije jasno kako je i zašto dosuđen penal za Rijeku iz kojeg je Antonio Čolak zabio za 1:0.

'To je prelagan kontakt da bi se u europskoj utakmici dosudila najstroža kazna. Tim više što je do tog trenutka utakmica bila potpuno izjednačena, bez nekih osobitih situacija na obje strane', počeo je McInnes nakon utakmice.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Potom je i analizirao poraz 2:0 svojih izabranika na Rujevici.

'U redu, naš je golman imao jednu dobru obranu u prvom poluvremenu i to je bilo sve. Dakle, do 61. minute ništa se konkretno nije događalo, a onda je taj jedanaesterac ipak okrenuo utakmicu', zaključio je McInnes.

  • +18
NK Rijeka - Aberdeen; 3. pretkolo Europske lige, 8.8.2019. Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX