BIVŠA NADA HAJDUKA

Radošević otišao s Eibarom u SAD i poručio im: Više neću igrati ovdje

20.05.2016 u 17:34

Bionic
Reading

Mladi hrvatski nogometni reprezentativac Josip Radošević (22), kojem idući mjesec istječe posudba u Eibaru, napustit će španjolski klub te bi idući mjesec moglo biti poznato njegovo novo odredište za iduću sezonu, potvrdio je Hini u četvrtak vezni igrač koji se trenutačno nalazi s Eibarom na turneji u New Yorku. Tako je poslao jasnu poruku čelnicima ovog španjolskog kluba

Josip Radošević, igrač Napolija, u siječnju se pridružio Eibaru s kojim je završio sezonu na 13. mjestu među 20 klubova prve španjolske lige. Šestomjesečni ugovor s momčadi iz pokrajine Baskije istječe mu 30. lipnja.

'Iduće sezone više neću igrati ovdje. Kada se vratimo iz Sjedinjenih Država mogao bi biti poznat klub gdje ću nastaviti', rekao je Radošević. On je u četvrtak doputovao s Eibarom u New York, što je prva inozemna turneja ovog kluba u njegovoj 76 godina dugoj povijesti.

U nedjelju će odigrati prijateljsku utakmicu protiv momčadi Phladelphia Fury, a u srijedu protiv New York Cosmosa za kojeg igra bivši hrvatski reprezentativni vezni igrač Niko Kranjčar. Eibar je odlučio otići na ovu turneju kako bi ojačao međunarodni imidž budući da 10.000 dioničara iz gotovo 70 zemalja ima vlasničke udjele u njemu, rekla je klupska direktorica marketinga Gema Baque.

'Želimo se približiti navijačima, dioničarima i mogućim sponzorima', izjavila je.

Radošević je u španjolski grad s 28.000 stanovnika došao iz Rijeke gdje je također bio na posudbi. U Eibaru se izborio za mjesto u prvoj postavi gdje je igrao sve do kraja ožujka dok na treningu mlade hrvatske reprezentacije u gradu Burgosu, uoči kvalifikacijske utakmice protiv Španjolske, nije izvrnuo zglob. Zbog ozljede je pauzirao oko mjesec dana te se vratio na teren na samom kraju sezone.

S Napolijem, koji je završio na drugom mjestu u talijanskom prvenstvu, ima ugovor do ljeta 2017. godine.