ŽESTOKO PRIOPĆENJE

Radikalan potez nogometnog prvoligaša iz BiH; ne misle više igrati te sami sebe izbacili iz Premijer lige dva kola prije kraja

21.05.2021 u 17:29

Bionic
Reading

FK Olimpik iz Sarajeva istupio je iz prvog razreda BiH – Premijer lige, a svoju odluku objasnio je u priopćenju koje je zatreslo tamošnji nogomet

Nezadovoljstvo Olimpika kulminiralo je prije nekoliko dana porazom kod Radnika iz Bijeljine 1:0. Gosti su bili razočarani suđenjem, napustili su teren da bi se ipak vratili i završili utakmicu.

Uoči dva kola Radnik, Krupa i Olimpik imaju po 25 bodova. Dakle, iako sarajevski klub i dalje ima šanse za ostanak u ligi, jer u nedjelju igra kod konkurenta za ostanak Krupe, a zatim dočekuje Sarajevo, sam sebe je izbacio iz Premijer lige.

Radikalan potez koji su iz Olimpika pokušali objasniti priopćenjem preko Facebooka:

'Razloga za ovakvu odluku je puno. Jednostavno je teško pobrojati sve i odlučiti se koji je veći razlog za jedan ovakav potez. Sudačke lakrdije na utakmicama, dijeljenje kartona i sankcioniranja na samim utakmicama za potrebe drugih klubova, dosuđeni kazneni udarci, politika u svim porama saveza, dijeljenja saveza na entitetsko odlučivanje, preglasavanja po nacionalnom ključu, način izbora svih komisija, zaštićeni suci koji mogu se ponašati kako žele, jer znaju da štogod urade, neće biti kažnjeni, samo su neke od stvari koje su obilježile ovu sezonu', stoji u uvodu velikog priopćenja te se dodaje:

'Jednostavno je nevjerojatno da se ovakve stvari dešavaju i da se nogomet vratio u period po završetku agresije na BiH, kada su se suci ponašali po direktivi drugih. Mislili smo da je taj period davno iza nas, ali su čelnici saveza, zajedno sa svojim poslušnicima učinili to da se umjesto priče o napretku, vraćamo u najtamniji period bh.nogometa, koji je završio suspenzijom saveza i svih njegovih natjecanja i reprezentativnih selekcija.' Cijelo priopćenje Olimpika možete pročitati ispod ovog teksta: