U SUBOTU PREKIDA ŠUTNJU

Barcelona objavila važno priopćenje vezano za Lea Messija, mnogi se pitaju - znači li to da je odigrao svoju posljednju utakmicu u tom klubu?

21.05.2021 u 14:39

Bionic
Reading

Barcelona je u priopćenju objavila da Lionel Messi neće biti u momčadi za Eibar u posljednjem kolu španjolske La Lige. No, mnogi se pitaju što se krije iza toga?

Pred Lionelom Messijem je nastup na Copa Americi za Argentinu pa je tako u dogovoru s trenerom Ronaldom Koemanom propustio trening i neće igrati u posljednjem kolu španjolske La Lige.

No, poznato je kako Messi još nije produžio ugovor pa se stoga svi pitaju je li zapravo već odigrao posljednju utakmicu u dresu Barcelone?

'Ovo mu je prilika da se odmori prije Copa Americe, koja počinje idućeg mjeseca. Messi je jedan od igrača s najvećom minutažom ove sezone. Odigrao je 47 utakmica i osvojio Kup kralja. Uz sve to je postigao ukupno 38 golova, a s 30 golova u prvenstvu osigurao je titulu najboljeg strijelca u La Ligi', piše između ostalog priopćenju Barcelone.

Sve lijepo i krasno napisano, ali činjenica jest kako Messiju postojeći ugovor ističe za nekoliko tjedana i postaje slobodan igrač, a kao što je poznato novi ugovor još nije potpisao. A to je glavni zadatak novog predsjednika Joana Laporte.

No, napisi kako razočaran vjerojatno odlazi u PSG-u ili Manchester City samo stvaraju dodatnu nervozu.

Uz sve to za subotu je najavljen i Messijev prekid šutnje za medije, a kako se doznaje argentinski Ole najavio je ekskluzivni razgovor s njim. O čemu će Messi govoriti može se samo nagađati, ali neki idu toliko daleko da su sigurni kako će objaviti da je odlučio napustiti Barcelonu.

Ukratko, u dva dana stvorila se totalna pomutnja zbog Messija kojem ugovor s Barcom službeno ističe 30. lipnja.

Nema sumnje kako će u intervjuu Messi za svoje zemljake govoriti baš o svemu, pa i mogućem odlasku iz kluba. U svakom slučaju svi nestrpljivo očekuju njegovo obraćanje…

U cijeloj priči se doznaje kako je predsjednik Laporta pripremio za Messija novi trogodišnji ugovor koji bi trajao do 2026. godine. U njemu se navodi kako bi Messi bio Barcin ambasador u SAD-u gdje mu je želja završiti igračku karijeru. I sve to bi navodno Messi pristao za smanjenje plaće od 50 posto, ali to su tek špekulacije. Samo Messi zna što je odlučio, pokušati natjerati čelne ljude Barce da dovedu moćna pojačanja (spominju se zvijezde poput Haalanda, Aguera i Depayja, op.a.), kako bi napali Ligu prvaka, ili uzeti ogroman novac od PSG-a i Cityja i doći u posložene i moćne momčadi koje su glavni favoriti za osvajanje Lige prvaka.