SLUŽBENO

Radamel Falcao pet godina u Monacu

31.05.2013 u 19:51

Bionic
Reading

Petak je napokon donio službenu potvrdu onoga što je već neko vrijeme javna tajna. Kolumbijski nogometaš Radamel Falcao (27) potpisao je ugovor s Monacom…

Klub iz Kneževine, koji je nedavno izborio povratak u prvu francusku ligu, objavio je na svojoj službenoj internetskoj stranici da je postigao dogovor s Atletico Madridom oko transfera sjajnog napadača koji je ove sezone u španjolskom prvenstvu postigao 28 pogodaka. Falcao je potpisao petogodišnji ugovor, a pritom nije objavljeno koliku će odštetu dobiti Atletico. Španjolski i francuski mediji nagađaju da se radi o iznosu između 40 i 45 milijuna eura.

'Oduševljeni smo što je Radamel Falcao prihvatio izazov i odlučio doći igrati za Monaco. Ponosni smo što smo osigurali usluge jednog od najboljih svjetskih nogometaša i uvjereni smo da će pomoći Monacu da vrati svoj pravi status,' poručio je bogati ruski vlasnik kluba Dmitrij Ribolovljev.

Falcao je 2009. iz argentinskog River Platea došao u Porto koji ga je dvije godine kasnije prodao Atleticu za 47 milijuna eura.

Podsjetimo, Monaco je kao novi bogataš na europskom nogometnom tržištu već ranije potvrdio dolaske Jamesa Rodrigueza i Joaoa Moutinha iz Porta, te Ricarda Carvalha iz Real Madrida.