TKO BI REKAO

Putin iznenadio: Homoseksualci su dobrodošli u Soči

28.10.2013 u 20:59

Bionic
Reading

Dosta se prašine diglo oko prava homoseksualnih sportaša koji bi trebali nastupati na predstojećim Zimskim olimpijskim igrama što će se održati u ruskom Sočiju. Sada se oglasio i prvi čovjek Rusije koji je zaželio dobrodošlicu svim homoseksualcima

'Radimo sve, kako organizatori, tako i naši sportaši i navijači da bi se sudionici i gosti osjećali ugodno u Sočiju, bez obzira na nacionalnost, rasu ili seksualnu orjentaciju', rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin.

Čelni čovjek Rusije poruku je poslao predsjedniku Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomasu Bachu tijekom neočekivanog posjeta Sočiju koji će u veljači sljedeće godine ugostiti Zimske olimpijske igre.

Takva je izjava došla prilično neočekivano od Putina, a bila je to reakcija na kritike zapadnih zemalja nakon što je u lipnju u Rusiji usvojen zakon koji brani homosksualnu propagandu među manjinama.

Rusija je organizaciju Igara uložila više od 50 milijardi dolara, a čelni čovjek MOO-a uvjeren je da će organizacija biti sjajna.

'Posve smo uvjereni da će Igre biti na sjajnoj razini. Soči i cijela regija dovršili su veliko, nevjerojatno putovanje i jako smo impresionirani tim putem', rekao je Bach.