MILIJUNSKE NOGE

PSG kreće s rasprodajom mega momčadi: Prva zvijezda već je poslana na posudbu, još šest ih ide u izlog, a razlog je strah od kazne

28.12.2021 u 12:07

Bionic
Reading

Ugledni francuski L'Equipe javlja da će lider nogometnog prvenstva PSG želeći izbjeći kaznu zbog financijskog fair playa krenuti u rasprodaju svoje mega momčadi

Razlog je to što u zimskom prijelaznom roku moraju zaraditi 100 milijuna eura pa će tako klub napustiti sedmorica igrača.

Prvi potez već je napravljen. Brazilac Rafinha (28) ostatak će ove sezone provesti na posudbi u španjolskom Real Sociedadu. Tijekom karijere bio je član i Barcelone i milanskog Intera, a u francusku je prijestolnicu stigao u listopadu prošle godine, no ove sezone upisao je tek pet nastupa.

Plan je PSG-a najviše zaraditi od Argentinca Maura Icardija, kojeg silno želi dovesti Juventus. Njegova je vrijednost prema Transfermarktu 28 milijuna eura.

  • +4
PSG - Nice, Le Championat, 2021./22. Izvor: EPA / Autor: Ian Langsdon

Osim njega, prema izlaznim vratima krenut će mahom oni koji se ne mogu probiti do terena ili to rijetko uspijevaju. L'Equipe otkriva da su na listi, osim već 'arhiviranog' Rafinha, Layvin Kurzawa, Sergio Rico, Julian Draxler, Abdou Diallo i Thilo Kehrer. Potonja dvojica također imaju iznimno visoku vrijednost od po 25 milijuna eura, a Draxler tek pet milijuna manje. Ukratko, samo na ovoj četvorici igrača PSG će dosegnuti ciljanih 100 milijuna eura.

Istovremeno, želja im je otkupiti ugovor Nuna Mendesa, igrača koji je iz Sportinga došao na posudbu u PSG te svojim igrama natjerao čelnike da isplate 40 milijuna eura za njega matičnom klubu.