strah na parku prinčeva

PSG je na poluvremenu gubio od Lillea i bio neprepoznatljiv, a onda je još i Messi ostao u svlačionici; sada je Pochettino objasnio pravi razlog

30.10.2021 u 09:25

Bionic
Reading

U prvoj utakmici 12. kola francuskog nogometnog prvenstva vodeći Paris SG je na svom Parku prinčeva preokretom svladao prvaka Lille sa 2:1 (0:1).

Lille je poveo golom Davida (31) te je tu prednost držao sve do posljednjih 20-ak minuta susreta. Tada je Marquinhos (74) poravnao nakon odličnog prodora Di Marije, no u akciji u kojoj je postignut pogodak hrvatskog vratara Ivu Grbića nedvojbeno je nepropisno ometao Icardi, no ni glavni sudac niti VAR nisu reagirali.

Potpuni preokret dogodio se u samoj završnici susreta kada je Di Maria (88) svladao Grbića preciznim prizemnim udarcem s 15-ak metara nakon dvostrukog proigravanja s Neymarom.

Grbić je branio čitavu utakmicu za Lille kod kojega je Domagoj Bradarić ostao na klupi.

Naravno, kako je utakmica loše krenula po domaćina, a imao je Lille u prvom poluvremenu još nekoliko izglednih prilika, evidentno je bilo da igra PSG-a ne štima.

I onda se još tijekom poluvremena dogodi da Lionel Messi ostane u svlačionici. Sve to donijelo je novu dozu sumnji u skupocjeni projekt, ali argentinski stručnjak na klupi PSG-a, Mauricio Pochettino objasnio je zašto Messi nije igrao u drugom dijelu.

'Messi se ozlijedio i morali smo pričekati da vidimo što je točno. Pričali smo s liječnicima i zaključili smo da je bolje da Lionel ne igra u drugom poluvremenu. Nije mogao nastaviti, ali nije u pitanju veliki problem. Bit će spreman za sljedeću utakmicu', izjavio je trener PSG-a.

  • +10
PSG - Lille (Ligue 1) Izvor: EPA / Autor: YOAN VALAT