francuska liga

PSG izbjegao domaći poraz golom iz penala u 97. minuti

25.02.2024 u 19:59

Bionic
Reading

U susretu 23. kola francuskog nogometnog prvenstva PSG je na Parku prinčeva odigrao 1-1 protiv Rennesa izborivši remi golom u sedmoj minuti nadoknade

Gosti su poveli u 33. minuti golom Aminea Gouirija i kada se već činilo kako će PSG upisati tek drugi poraz ove sezone, Goncalo Ramos je izjednačio u sedmoj minuti nadoknade iz kaznenog udarca.

PSG je jedini ligaški poraz ove sezone upisao u rujnu prošle godine od Nice (3-2). S druge strane Rennes je ovim remijem prekinuo niz od šest uzastopnih pobjeda.

U prvom nedjeljnom Monaco je na gostovanju pobijedio Lens 3-2 skočivši na treće mjesto Le Championnata.

Momčad iz Kneževine je povela 2-0 golovima Florina Balogune (19) i Takumija Minamina (30), no Lens je uspio izjednačiti, a strijelci su bili Elye Wahi (31) i Wesley Said (77).

Monaco je u 83. minuti imao jedanaesterac kojeg nije realizirao Balogun, no Minamino je u sudačkoj nadoknadi svojim drugim golom na utakmici donio pobjedu gostima.

Nica je kiksala odigravši tek 0-0 protiv Clermonta ispustivši treće mjesto. Toulouse je 3-1 porazio Lille, dok je Reims kao gost porazio Le Havre 2-1.

U posljednjem susretu 23. kola francuskog nogometnog prvenstva Marseille je preokretom pobijedio Montpellier 4-1.

Gosti su poveli već u petoj minuti golom Mouse al Tamarija, no OM je okrenuo rezultat s četiri gola za uvjerljivu pobjedu. Prvu ligašku pobjedu u posljednjih sedam kola.

Marseille je već do poluvremena okrenuo rezultat golovima Ilmana Ndiayjea (31) i Pierrea-Emericka Aubameyanga (43). Aubameyang je u 63. minuti realizirao jedanaesterac za 3-1, da bi Falaye Sacko u 82. postigao autogol za konačnih 4-1.

Na ljestvici vodi PSG s 54 boda, Brest je drugi s 43 boda, Monaco ima 41, a Nica 40 bodova. OM je deveti s 33 boda.

Standings provided by Sofascore