financijski izvještaji

Prvoligaši objavili kako su poslovali; bode u oči provizija Dinama uplaćena menadžerima

14.04.2023 u 14:59

Bionic
Reading

Kao što se i očekivalo, hrvatski prvoligaši poslali objavili su revidirana financijska izvješća za prošlu godinu te naknade uplaćene posrednicima

To je prema dogovorenom roku napravilo je to osam hrvatskih prvoligaša, a dodatnu odgodu dobili su Hajduka i Šibenika, finalista ovogodišnjeg Kupa.

Ukratko, to je preduvjet kako bi klubovi dobili licenciju za novu sezonu, a odluka o tome bit će objavljena do 23. travnja.

Iz izvješća koja su poznata najzanimljiviji većini ljubitelja sporta svakako je aktualni prvak Dinamo.

Ukratko, najveći dio Dinamovih prihoda otpada na Uefine premije (240 milijuna kuna). Također se doznaje kako su od prodaje ulaznica i pretplata zaradili 25,5 milijuna kuna, zatim sponzora 17,6 milijuna kuna, od Grada Zagreba 8,6 milijuna kuna dok je od TV prava uprihodio 4,2 milijuna kuna.

Također se doznaje da je Dinamo na plaće igrača prošle godine potrošio 184 milijuna kuna, a na plaće zaposlenika 55,2 milijuna kuna.

Najzanimljiviji dio su naravno transferi igrača (50,9 milijuna kuna), ali i provizije za transfere menadžerima. Tako se može vidjeti podatak da je Dinamo platio menadžerima čak 76 milijuna kuna provizije, (deset milijuna eura!).

Što se ostalih tiče, recimo ukratko kako je Rijeka prošlu godinu završila s minusom od 38,2 milijuna kuna, a također se doznaje kako vode i sudske sporove s bivšim igračima među kojima su najzanimljiviji Franko Andrijašević koji tuži klub za 112.224 eura te Dario Smoje koji tuži klub za 255.645 eura.

Što se Osijeka tiče na plaće igrača potrošili su 56 milijuna kuna, a na ostale zaposlenike 3,3 milijuna kuna. Također treba reći kako je Osijek od sponzora zaradio 102,36 milijuna kuna!

Što se ostalih financijskih izvještaja prvoligaša tiče svaki od njih objavio je na svojim internetskim stranicama sve detaljno, a možete ih naći u linkovima u prilogu.

>> Dinamo >> Rijeka >> Osijek >> Slaven Belupo >> Istra 1961 >> Varaždin >> Lokomotiva >> Gorica

  • +32
Lokomotiva - Dinamo, 28. kolo SuperSport HNL-a, 2022/23. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL