NEVJEROJATNA PRESICA

Prvo je pred novinarima uputio otrovnu provokaciju prema našem prvaku Miočiću, a malo kasnije dogodila se nesreća!

06.07.2018 u 16:34

Bionic
Reading

Održana je novinska konferencija uoči velike UFC-ove PPV priredbe koja se ovog vikenda održava u Las Vegasu, a predvode je Stipe Miočić i Daniel Cormier

Pred pripadnike sedme sile stigli su Stipe Miočić i Daniel Cormier, a na pitanja novinara je odgovarao i predsjednik UFC-a Dana White. Valja naglasiti da u publici nisu bili tek novinari, nego i velik broj fanova što je čitavu atmosferu učinilo još boljom i energičnijom.

'Ovo je najveća borba moje karijere! Borim se protiv najuspješnijeg UFC prvaka u povijesti, protiv najopakijeg čovjeka na planeti. Ništo što sam do sada napravio, ne može se mjeriti s ovime', priznao je Daniel Cormier u svojoj prvoj izjavi na ovoj press konferenciji i dodao:

'U subotu ću se boriti protiv Stipe, sjajnog borca i sjajnog prvaka. Ali ću ponovno pobijediti…'

  • +7
Stipe Miočić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Dodao je da njegov prijatelj i sparing partner Cain Velasquez nije ozlijeđen, on bi bio prvak, a na Stipe. 'Stipe je fenomenalan, sjajan je prvak, ali nitko ne postoji kao Cain. Borio sam se s mnogima, trenirao sam s mnogim sjajnim borcima, ali ne postoji nitko kao on', izjavio je DC koji je tako još jednom bacio malu, ali otrovnu strelicu prema Miočiću pokušavši mu tako ponovno potkopati samopouzdanje.

Upitan o taktici, Cormier je bio prilično otvoren te je objasnio kako će se suprotstaviti Miočiću.

'Bit će isto kao i uvijek. Uvijek imam isti pristup. Pitali su me ranije, a ja sam rekao: Ići ću naprijed, pokušat ću ga izmoriti, pa ću ga baciti na pod i ‘izgrajndati’. Ja neću sada izmišljati toplu vodu, ja sam ‘grajnder’ i to ću učiniti Stipi ovu subotu', objasnio je, a prenosi Fight Site.

Nekoliko pitanja dobio je i naš Stipe Miočić. U prvom dijelu press konferencije je bilo govora i o Cleveland Cavsima i LeBron Jamesu, a kasnije je američko-hrvatski borac rekao nešto i o meču na UFC-u 226.

'Svi žele meč završiti što prije, to je tako. Tko ne bi volio ući, pobijediti nokautom i ići brzo kući? Ja ću pokušati učiniti sve što je u mojoj moći, neovisno o tome je li nokaut, submission ili odluka. Nije me briga, pobjeda je ono što tražim', odgovorio je Miočić na pitanje hoće li ići na brz završetak dvoboja u subotu. Pred kraj press konferencije nekoliko pitanja je postavio i poznati novinar Ariel Helwani. Jedno je bilo upućeno i našem Miočiću kojeg je pitao može li ga Daniel naživcirati blagim provokacijama koje je počeo upućivati prema njemu posljednjih dana.

'Čekao sam tebe Ariel za tvoja prava pitanja. Daniel je sjajan lik, dobro smo se slagali na TUF-u. Gledajte, ja sam vatrogasac i tamo me uništavaju svaki dan. Tjeraju me da radim razne stvari, moram čistiti WC, kamion, ali ništa od toga me ne može naživcirati. Jedino moja supruga zna kako to učiniti', zaključuje Miočić.

Inače, po završetku službene konferencije uoči UFC-a 226 dogodila se nesreća. Daniel Cormier silazio je s pozornice kada je izgubio ravnotežu i žestoko pao na pod.

U prvi mah ga je pokušao pridržati predsjednik Dana White, no odmah je bilo jasno da Cormierov pad nije šala. DC je ostao na podu neko vrijeme pokušavajući ustati na noge. Nakon toga je odšepao iza kulisa pozornice uz pomoć osiguranja, da bi nakon nekoliko minuta neizvjesnosti ipak došao na sučeljavanje s Miočićem.

Publika i novinari su mogli odahnuti jer su svi bili već uvjereni da se glavna borba UFC-a 226 sigurno neće održati.

Kasnije je Cormier umirio fanove objavom na svom Instagramu: 'Sve je dobro ekipa. Borba se i dalje održava! Taj zvučnik se tamo stvorio od nikuda. I ne znam što je s ovom majicom. :).'

Samo sučeljavanje je prošlo mirno, ali je ipak bilo nešto napetije nego u ranijim situacijama kada je pao i pokoji smješak. Ovaj put su obojica ostali ozbiljni do kraja, čak i kada su se razdvojili i zasebno pozirali fotografima. Osjeti se da se meč potpuno približio i da je do ulaska u Octagon tek jedan dan.

Sučeljavanje Miočić vs Cormier Izvor: Društvene mreže

Iako je Cormier najavio da će biti teži od Miočića u samom meču, razlika u veličini ova dva UFC prvaka, kada stanu jedan pored drugoga, je drastična. Unatoč tome što je DC nabacio mnogo mase za ovaj meč, pored američko-hrvatskog nokautera izgleda jako maleno.