SLUŽBENO U UFC-U

Stipe Miočić dobio opaku prijetnju, ratnika koji je prvi srušio Fedora, ali i preživio ubod nožem u srce!

27.04.2018 u 06:48

Bionic
Reading

Postalo je i službeno! Najjača MMA organizacija UFC u svoje redove je dovela bugarskog borca Blagoja Ivanova (16-1), jednog od najboljih teškaša svijeta izvan elitnog 'oktogona' koji bi u budućnosti mogao napasti pojas koji trenutačno drži u svojim rukama naš Stipe Miočić

Bivši WSOF prvak je novi član UFC-ovog rostera. Informaciju je potvrdilo nekoliko američkih medija, a među njima i ugledni MMAFighting. Ivanov je i bivši član Bellatorovog rostera. Tamo je ubilježio jedini poraz u karijeri i to od danas UFC top 'contendera' Alexandera Volkova. Prije toga je ubilježio četiri uzastopne pobjede u toj sjajnoj promociji.

Zatim je prešao u WSOF gdje je nanizao pet uzastopnih pobjeda. U karijeri već ima slavlja protiv bivših UFC-ovaca poput Ricca Rodrigueza, Lavara Johnsona i Shawna Jordana.

Nema sumnje da će 31-godišnji Ivanov svojom kvalitetom, ali i svojim iskustvom na najvišem nivou, biti veliko pojačanje za UFC-ov teškaški roster, a aktualni prvak Stipe Miočić dobio je tako još jednu ozbiljnu prijetnju.

  • +7
Stipe Miočić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Inače, ovaj WSOF/PFL prvak profesionalnog skora 16-1 ima zanimljivu životnu priču o kojoj je pisao Fight Site, a mi smo izdvojili one najvažnije događaje.

Rođen je krajem 1986. godine u malom mjestu Sandanski, u jugozapadnom dijelu Bugarske, gotovo na granici s Grčkom. Kao i sva djeca, prvo je pokušavao u najpopularnijim sportovima, no s loptom nije bio dovoljno talentiran da bi ostao u nogometu, košarci ili nekom sličnom sportu. Tako je krajem osnovne škole otišao u dvoranu, gdje je upisao judo.

Prvi veliki rezultat ostvario je 2003. godine, kad je osvojio naslov prvaka na juniorskom prvenstvu Balkana, a negdje u otprilike to isto vrijeme je otkrio i sambo, rusku verziju hrvanja, koja uključuje i udaračke tehnike. Na to ga je inspirao Fedor Emelianenko, tadašnji teškaški prvak u Prideu i već tada najbolji svjetski sambo borac, bez poraza na svjetskim prvenstvima.

Bugarski borac Blagoj Ivanov Izvor: Društvene mreže

Upravo krajem te 2008. godine, borilački svijet saznao je tko je Blagoj Ivanov. Kao tada 22-godišnjak, odlazi u St. Petersburg na svjetsko sambo prvenstvo, gdje je došao do polufinala, a tamo ga je čekao Fedor Emelianenko. Veliki Rus ga je već početkom iste godine savladao u sambo meču i malo tko je vjerovao da mladi Bugar ima ikakve šanse dobiti četverostrukog svjetskog prvaka, koji je osvojio svako veliko natjecanje (svjetsko i europsko prvenstvo te prvenstvo Rusije) na kojem je nastupio u posljednjih osam godina. No, upravo je Ivanov napravio ono što dugo nikome nije uspjelo te je nanio prvi poraz Fedoru Emelianenku u sambo meču nakon 2000. godine te prvi uopće na svjetskim prvenstvima.

Ivanov vs Fedor Izvor: Društvene mreže

Uslijedile su i velike pobjede u svijetu MMA, među njima i protiv bivšeg UFC prvaka, Ricca Rodrigueza, na jednom eventu u Moskvi, a malo nakon toga zbio se događaj koji je promijenio njegov život. Naime, 26. veljače 2012. godine, Ivanov se s dvojicom prijatelja nalazio unutar jednog kafića u Sofiji, kada je u isti ušla grupa od osam ljudi koja ih je napala. Sve je završilo tako da je Ivanov uboden ispod pazuha nožem oštrice dužine 30 centimetara. Vrh noža ušao je u njegovo srce te je hitno otpremljen u bolnicu.

Tamo je bio podvrgnut operaciji, a vijesti su govorile da ne treba polagati prevelike nade. Nakon zahvata u trajanju od šest sati, Blagoi je bio stabiliziran i poslan na odjel intenzivne njege. Ipak, dva tjedna kasnije, stanje mu se pogoršalo. Došlo je do infekcije koja je dovela do toga da su mu organi počeli otkazivati i uslijedila je druga operacija. Liječnici su bili prisiljeni staviti ga u medicinski induciranu komu te na aparate za održavanje života.

Nakon puna dva mjeseca, Ivanov se napokon probudio iz kome, a 28. svibnja izašao je iz bolnice u kojoj je proveo tri mjeseca i dva dana. Jedva je hodao i još uvijek je imao problema s disanjem. Tijekom oporavka je izgubio 45 kilograma, no odmah je izjavio kako se namjerava oporaviti i vratiti natjecanju.

Godinu i pol dana trebalo mu je da vrati svoje tijelo u prethodno stanje, no kako je uspio u tome, tako se vratio i pobjedama.

I sada je u UFC-u gdje vjeruje kako može doći do titule prvaka, ali i do revanša protiv jedinog čovjeka koji ga je savladao, Aleksandra Volkova. Od svojih 16 MMA pobjeda, 12 je ostvario prekidom, po šest puta nokautom i prisiljavanjem na predaju.