fešta u vukovaru

Prvi trofej HNS-a zaslužili su Modrić, Majer, Soudani, Livaković, Kek...

07.06.2018 u 23:27

Bionic
Reading

U Vukovaru je u četvrtak navečer održana premijerna Svečana večer hrvatskog nogometa, na kojoj su zaslužnim pojedincima dodijeljene nagrade Trofej Hrvatskog nogometnog saveza...

Prva svečana dodjela priznanja Trofej Hrvatskog nogometnog saveza održana je 7. lipnja u Hrvatskom domu u Vukovaru, a za najboljeg hrvatskog nogometaša proglašen je aktualni europski prvak s Real Madridom i kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić, kojemu je nagradu uručio predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Davor Šuker.

'Hvala svima koji su mi dali svoj glas i drago mi je da sam prvi dobitnik ove nagrade. Nadam se da će u budućnosti ova nagrada postati tradicionalna. Postigli smo nevjerojatne stvari u Real Madridu i presretan sam što sam dio te momčadi, a što se tiče reprezentacije, mogu obećati da ćemo dati svoj maksimum u Rusiji, kako bismo opravdali svoja očekivanja i očekivanja naših navijača. Čast nam je i ponos igrati za Hrvatsku', poručio je Modrić.

U konkurenciji za najboljeg nogometaša bili su još Andrej Kramarić (Hoffenheim), Dejan Lovren (Liverpool), Mario Mandžukić (Juventus) i Ivan Rakitić (Barcelona).

Modrića su nagradile i predstavnice udruge Žena u Domovinskom ratu - Zadar, a predstavnici Hrvatske vojske primili su donaciju hrvatskih reprezentativaca iz akcije Vatreno srce, koji su za Josipa Milkovića, sina hrvatskog branitelja koji je stradao 2016. godine za vrijeme obuke, prikupili 130.000 eura za nabavu ortopedskih pomagala.

'Uvijek ćemo biti na raspolaganju', naglasio je HNS-ov direktor natjecanja i infrastrukture Marijan Kustić.

Tom su prigodom izborniku Zlatku Daliću generali uručili hrvatsku zastavu poput one na kninskoj tvrđavi.

'Mi ćemo učiniti sve da hrvatski narod bude ponosan na nas. Spremni smo i sposobni za velike stvari', poručio je izbornik. Josipu Milkoviću i generalima izbornik Dalić i kapetan Modrić uručili su hrvatske dresove.

'U ovim se trenucima mogu prisjetiti 1998. godine, kada smo mi Vatreni igrali u Francuskoj - najvažnije je odjenuti kockasti dres i slušati hrvatsku himnu. Treba nam to zajedništvo i uđemo li tako u Svjetsko prvenstvo, možemo stići daleko', istaknuo je predsjednik Šuker.

  • +20
Prijateljska utakmica, Brazil - Hrvatska Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Nagradu za najboljeg mladog nogometaša dobio je Lovro Majer iz Lokomotive, a za najboljeg igrača Hrvatski Telekom Prve lige Dinamov El Arabi Hillal Soudani. Najbolji je golman hrvatskog prvenstva njegov suigrač Dominik Livaković, a najbolji trener Matjaž Kek, strateg Rijeke. U drugoligaškoj je konkurenciji za najboljeg proglašen Varaždinov Domagoj Drožđek.

Najbolja je hrvatska nogometašica Iva Landeka, najbolji je nogometaš Dario Marinović, a najbolji prvoligaški sudac Ivan Bebek.

  • +13
Svečana večer hrvatskog nogometa i dodjela Trofeja HNS-a Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX

Hrvatska nogometna televizija tom je prigodom organizirala izbor najboljeg gola i najbolje obrane Hrvatski Telekom Prve lige u natjecateljskoj sezoni 2017./2018. Golman Hajduka Karlo Letica autor je najbolje obrane (protiv Rijeke u 12. kolu), a Osijekov Petar Bočkaj najboljeg gola (također protiv Rijeke, u 13. kolu). U najbolju jedanaestoricu hrvatskog prvenstva HNTV-ov je žiri uvrstio Dominika Livakovića, Bornu Barišića, Zorana Nižića, Darija Župarića, Josipa Juranovića, Arijana Ademija, Filipa Bradarića, Lovru Majera, Hillala Soudanija, Hebera Arauja dos Santosa i Mirka Ivanovskog.

Premijernoj Svečanoj večeri hrvatskog nogometa prisustvovali su i uglednici poput vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave te osječkog gradonačelnika Ivice Vrkića, a u Hrvatskom domu okupili su se i svi hrvatski reprezentativci, koji su u poslijepodnevnim satima odradili otvoreni trening u Bogdanovcima, a u petak će odigrati prijateljsku utakmicu s Osijekom u Gradskom vrtu.