EVO NA KOJI NAČIN

Prvi klub u Španjolskoj donio odluku o povratku treninzima bez obzira na tešku situaciju, ali država rekla da ne može

12.04.2020 u 09:22

Bionic
Reading

Španjolski prvoligaš Real Sociedada službenim priopćenjem objavio je kako će se prva momčad vratiti treninzima u utorak nakon što su igrači više od mjesec dana proveli u samoizolaciji

Španjolska La Liga je trenutačno suspendirana zbog pandemije koronavirusa i teškog stanja u državi u kojoj je više od 160 tisuća osoba zaraženo, a njih gotovo 17 tisuća je preminulo.

Datum povratka sporta pa tako i nogometa nije poznat, a baskijski klub je prvi španjolski koji je objavio povratak treninzima. Igrači neće trenirati u grupama, već individualno, a nakon toga će početi u manjim grupama.

Također, igrači mogu i odbiti trenirati u kampu te nastaviti s individualnim treninzima kod kuće poštivajući pravila socijalnog distanciranja. Naglasak treninga će biti na fizičkoj spremnosti.

Ova odluka je donesena nakon što je španjolska Vlada dopustila povratak na posao u granama koje nisu od esencijalne važnosti.

No uskoro je stigla zabrana, jer se ta mogućnost ne odnosi se na sportaše, poručio je u nedjelju državni ured za sport.

'Ostaju zatvoreni svi objekti za sportske aktivnosti i razonodu, uključujući nogometne terene. Real Sociedad stoga neće trenirati u utorak u svom kampu', poručili su iz CDS-a za javnu televitiju RTVE.