SAMO NA BRITANSKOM TLU

Nastavljaju se otpuštanja u Formuli 1, a prije Renaulta ovaj trik s novcem poreznih obveznika iskoristile su već tri momčadi

11.04.2020 u 20:51

Bionic
Reading

Francuska momčad Formule 1 Renault objavila je da je privremeno otpustila većinu zaposlenih u svojoj britanskoj ispostavi u Enstoneu (Oxfordshire), odnosno da će biti na plaćenom odmoru do kraja svibnja

To bi trebalo omogućiti da svi zaposleni u Enstoneu primaju 80 posto svojih plaća. Dio novca osigurat će Renault, a preostali iznos namaknut će se kroz program britanske vlade za radnike koji su na prisilnom odmoru zbog pandemije koronavirusa.

Renault je uveo mjere štednje i u svojoj tvornici u Viry-Chatillonu, blizu Pariza, gdje se rade motori za njihove bolide. Radnici u toj tvornici su od 6. travnja privremeno zaposleni na pola radnog vremena, i ta će mjera trajati do kraja lipnja.

Renault je četvrta momčad Formule 1 koja je zbog koronavirusa privremeno otpustila veliki dio svojih radnika. To su već učinile britanske momčadi McLaren, Williams i Racing Point koje također na taj način dobivaju pomoć od države odnosno dio novca za plaće privremeno otpuštenih isplaćuje država.