BORILAČKI SPEKTAKL

Prvi čovjek UFC-a Dana White potvrdio kojeg datuma u oktogon ulaze teškaški prvak Stipe Miočić i njegov brutalni izazivač

17.01.2021 u 15:03

Bionic
Reading

Više nema potrebe za nagađanjima, revanš Stipe Miočića (20-3) i Francisa Ngannoua (15-3) gledat ćemo na velikoj UFC 260 priredbi koja će se održati 27. ožujka ove godine

U noći sa subote na nedjelju, informaciju da će aktualni teškaški prvak i njegov izazivač biti glavne zvijezde velike UFC 260 priredbe, nedugo nakon završetka UFC on ABC 1 eventa na press konferenciji potvrdio je predsjednik UFC-a Dana White, a prenosi Fight Site.

Lokacija predviđena za ovaj događaj još uvijek nije poznata.

Podsjetimo, Miočić i Ngannou već su se jednom susreli siječnju 2018. i tada je pobjedu jednoglasnom i uvjerljivom odlukom odnio aktualni teškaški prvak. Stipe je nakon tog dvoboja odradio tri meča s Danielom Cormierom. U prvom je izgubio, u drugom vratio pojas, a u trećem potvrdio da je s razlogom najbolji teškaš današnjice. Miočić je u posljednjih 10 nastupa upisao osam pobjeda i samo dva poraza.

Ngannou je od prvog susreta ipak bio nešto aktivniji. Kamerunsko-francuski nokauter nedugo je nakon borbe s Miočićem izgubio i od Derricka Lewisa, no onda je uslijedio njegov impresivan niz od četiri pobjede i četiri ekspresna nokauta u prvoj rundi. 'Predatoru' je za Curtisa Blaydesa trebalo 45, Caina Velasqueza 26, Juniora dos Santosa 71, a Jairzinha Rozenstruika samo 20 sekundi.

Na istoj priredbi bi u sunaslovnoj borbi večeri trebali gledati i borbu za naslov u perolakoj, odnosno meč prvaka Alexandera Volkanovskog i izazivača Briana Ortege.