ZA NJEGA SVE JASNO

Prvi čovjek Uefe opet se osvrnuo na 'rak ranu' hrvatskog nogometa, a dotakao se i 'lige bogatih'

22.12.2019 u 13:01

Bionic
Reading

Na svečanosti izbora najboljih sportaša Slovenije, reporter Hrvatskoga radija Lovorko Magdić kratko je razgovarao s predsjednikom UEFA-e, Aleksandrom Čeferinom

Dotakli su se vrućih pitanja poput nogometa u Hrvatskoj, uvođenja videotehnologije u suđenje, te ideje elitne Superlige najjačih klubova. Prvi čovjek europskog nogometa početkom mjeseca gostovao je u Hrvatskoj, posjetivši utakmicu Dinama i Manchester Cityja, pri čemu se osvrnuo i na očajno stanje stadiona u Hrvatskoj.

'Infrastruktura u Hrvatskoj je među najgorima u Europi, a po rezultatima ste među najboljima. Zamislite što bi bilo da imate i bolju infrastrukturu', zapitao se Čeferin.

'Za nogomet je vrlo važno da i male zemlje mogu do rezultata, da svatko može pobijediti. Zato je nogomet kralj sportova.'

  • +10
FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo, Liverpool - Flamengo Izvor: EPA / Autor: ALI HAIDER

Aleksander Čeferin na glasu je kao skeptik po pitanju korištenju VAR-a.

'VAR bi se trebao upotrijebiti samo u procjeni činjenica, a ne kod subjektivnih situacija, kao što je igranje rukom', jasan je Čeferin, kao i u slučaju špekulacija o formiranju 'lige bogatih' umjesto Lige prvaka, po uzoru na košarkašku Euroligu.

'Mnogi me uvjeravaju da postoje ljudi koji teže toj opciji, ali siguran sam da nemaju mogućnosti to napraviti', zaključio je Čeferin u razgovoru za Hrvatski radio.