SEZONA KOJA ODUZIMA DAH

Novi prvak Formule 1 Max Verstappen zahvalio Lewisu Hamiltonu: Vjerojatno ga boli sve ovo, ali...

13.12.2021 u 20:49

Bionic
Reading

Novi prvak svijeta u Formuli 1 Nizozemac Max Verstappen izjavio je u ponedjeljak da mu kontroverze oko završetka Velike nagrade Abu Dhabija 'uopće nisu pokvarile slast pobjede'

Iako je tijekom cijele utrke bio iza Lewisa Hamiltona, vozač Red Bulla čekao je do posljednjeg kruga, nakon dolaska sigurnosnog automobila na stazu, da prestigne Britanca i osvoji naslov u nikad viđenim okolnostima.

U povijesti Formule 1 naslov nije bio odlučen u posljednjem krugu posljednje utrke sezone.

Mercedes se žalio nakon utrke na vodstvo utrke i iznenadno povlačenje 'safety cara', ali su sve žalbe odbijene, a Nizozemcu to nije pokvarilo slavlje.

'Ne, nimalo mi nije pokvarilo slavlje. Ništa mi neće ovaj dan pokvarit. Naravno da sam jako sretan što sam pobijedio', odgovorio je na konferenciji za novinare u ponedjeljak.

'Bila je to općenito luda sezona i nitko to nije mogao napisati, a ova luda finalna utrka dobro sažima cijelu sezonu.'

Verstappen je kazao da je strepio do zadnjega kruga.

'Sezona je bila takva da se nisam mogao opusti i reći to je to, sada ću postati prvak. Ako je još na deset krugova od kraja bilo vrlo nevjerojatno da ga preteknem, naslov je postao stvaran u zadnjem krugu 22. i posljednje utrke. U zadnjem krugu, nakon zavoja broj 9, znao sam da imam šansu.'

  • +9
Slavlje Maxa Verstappena Izvor: EPA / Autor: Ali Haider

Na zavoju broj 5 u Abu Dhabiju, Verstappen je, s novim, mekšim gumama od Hamiltona, pretekao Britanca. Zatim je obranio Hamiltonov posljednji pokušaj u zavoju broj 9 i jurnuo prema cilju i premijernom naslovu.

'Tada sam pomislio na sva ta odricanja, na naporan rad mene i moje momčadi. Zahvalan sam svom suparniku za ovu sezonu koja oduzima dah. Pretpostavljam da je za njega osjećaj ipak bio malo drugačiji jer je pobijedio već sedam puta. A ja nikad nisam pobijedio. Mislim, vjerojatno ga boli sve ovo, ali još uvijek ima svojih sedam naslova', dodao je Nizozemac.

Šef momčadi Red Bulla Christian Horner bio je još uvijek pod dojmom utrke i velike drame.

'Rekao sam da će nam trebati Božja pomoć u zadnjih deset krugova i hvala Bogu da je na stazu poslao sigurnosni automobil', kazao je Horner.