BILA BI TO LUDA BORBA

Prozvao je Stipu Miočića; hrvatski borac jako ga dobro zna, kako će ovoga puta reagirati?

01.09.2019 u 15:06

Bionic
Reading

Junior Dos Santos ne odustaje od plana da teškašku UFC titulu vrati u svoje vlasništvo. Brazilac želi osvetiti posljednji poraz od Francisa Ngannoua, ali i odraditi treću borbu protiv aktualnog prvaka teške kategorije Stipe Miočića

Nakon što je Miočić revanširao protiv Cormiera i vratio pojas na nedavnoj UFC 241 priredbi u Anaheimu, Francis Ngannou najizgledniji je kandidat za sljedećeg izazivača u teškoj diviziji. Naravno tu je i opcija treće borbe između Miočića i Cormiera za koju dos Santos tvrdi kako nema smisla.

On je vjeruje da se Cormieru posrećilo u prvom meču na UFC-u 226 kada je nokautirao 'Vatrogasca' i smatra da je Miočić u revanšu dokazao kako je bolji borac.

'Mislim da trilogija između Cormiera i Miočića nema nikakvog smisla. Miočić je dokazao da je prvak. Ovo je najopasnija divizija u bilo kojem sportu. Jednom kada povežete udarac vaš protivnik će vjerojatno pasti. I upravo to se dogodilo u njihovom prvom meču. Cormier je dobro pogodio i Miočić je osjetio taj udarac. To je ista situacija kao sa mnom protiv Ngannoua. Bila je to sreća', objasnio je dos Santos u intervjuu za MMA Fighting.

'Sada je Miočić došao tamo, preživio uvodne runde, sabrao se i osigurao pobjedu. Bio je to fenomenalan nastup. I prije sam bio veliki fan Miočića, a sada ga još više obožavam. Sjajan je borac, ali i osoba. Zaslužuje biti prvak i najopasniji čovjek na svijetu u ovom trenutku. Stoga, nema smisla raditi taj revanš s DC-em', zaključio je, a prenosi Fight Site.

  • +5
Junior dos Santos Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Dos Santos je u lipnju nokautom u prvoj rundi pražen od Ngannoua čime je prekinuo niz od tri pobjede. U idealnom scenariju Kamerunac bi sada preoteo naslov Miočiću, a zatim bi Dos Santos protiv njega odradio revanš u borbi za naslov prvaka.

'Bilo bi savršeno da Ngannou pobijedi Miočića. Jedna od borbi koju želim odraditi, jer ga toliko poštujem, je trilogija s Miočićem. No borba s Ngannouom bi bila savršena, iako ne mislim da on može pobijediti Miočića. Miočić je jako pametan borac. No što god se dogodilo, revanš s Ngannuom mi se sviđa. Želim ponoviti tu borbu što prije moguće jer kasnije više neće imati smisla.'

Dos Santos ima još jednu borbu na važećem ugovoru, ali zasada nema dogovoren meč. Priča se o mogućem obračunu protiv Alexandera Volkova, no pregovori s UFC-om nisu zaključeni. U međuvremenu, Brazilac će se okušati u plesu kao sudionik u novoj sezoni TV emisije Ples sa zvijezdama.