BALAKOV PROMIJEŠAO KARTE

Protiv Stokea istrčava sasvim novi Hajduk

03.08.2011 u 11:58

Bionic
Reading

Uoči uzvratne utakmice sa Stokeom, Krasimir Balakov najavio je drastične promjene u momčadi, u koju se umjesto Vejića vraća Maloča, a Andrić će zaigrati u obrambenom redu s Miličevićem

Trener Hajduka Krasimir Balakov optimističan je uoči uzvrata s Englezima i tvrdi da tako moraju nastupiti i njegovi igrači ako žele proći dalje.

'Igramo kući, pred našim navijačima, koji će nam uliti dodatno samopouzdanje i želimo preuzeti rizik i jurišati na pobjedu', rekao je Balakov te potom spremno izdiktirao momčad.

Onako kako ju je sastavio, i sam je preuzeo dosta rizika jer je na mjesto stopera postavio debitanta Miličevića i veznjaka Andrića, na desni bok Maloču, a na lijevi Limu:

'Ta nam formacija otvara mogućnost brojnih kombinacija tijekom utakmice, a petorica u sredini (Brkljača, Trebotić, Anas, Tomasov i Vuković) spustit će loptu na zemlju i na taj način pokušati razviti kombinatoriku. U vršku napada zaigrat će Vukušić i nema razloga da netko sumnja u ovu postavu.'

Hajdukovi igrači napunili su se samopouzdanjem u utakmicama sa Šibenikom i Barcelonom, no gostovanja u Stokeu i Zadru malo su ih prizemljila. Balakov ne vjeruje da su njegovi igrači izgubili samopouzdanje.

'Ako igrač padne nakon jedne utakmice, onda to nije igrač za Hajduk. Ja vjerujem ovim momcima, vjerujem da će u utakmicu ući bez respekta i baš zbog toga sam u zadnju liniju stavio četiri igrača koji znaju igrati glavom', kazao je Balakov te najavio da će njegovi igrači za svaki slučaj vježbati udarce s bijele točke.