SPLET OKOLNOSTI

Prošlo je više od 20 mjeseci od smrti doajenke sportskog novinarstva Milke Babović, a njeni posmrtni ostaci tek su položeni u posljednje počivalište

08.09.2022 u 18:04

Bionic
Reading

Na zagrebačkom Krematoriju u četvrtak je u grobno mjesto kolumbarijske niše položena urna Milke Babović, doajenke hrvatskog sportskog novinarstva

Milka Babović preminula je 26. prosinca 2020. godine u 93. godini života, spletom raznih okolnosti, a njezini posmrtni ostaci tek su u četvrtak položeni u posljednje počivalište.

Hrvatski olimpijski odbor, Poglavarstvo grada Zagreba, Hrvatski klizački savez, Hrvatski zbor sportskih novinara i obitelj Babović upriličili su događaj na zagrebačkom Krematoriju, u nazočnosti članova obitelji - brata Milete i nećaka Damira s obiteljima, glavnog ravnatelja HRT-a Roberta Šveba, glavnog tajnika HOO-a Siniše Krajača te prijatelja i poklonika njezina lika i djela, kao i predstavnika medija.

Od legendarne Milke su se zahvalom za sve što je dala hrvatskom sportu, sportskom novinarstvu i cjelokupnoj društvenoj zajednici, oprostili dopredsjednica HOO-a Morana Paliković Gruden i predsjednik HZSN-a Jura Ozmec.

Uz obilje crvenih ruža, ispod ploče s Milkinim imenom položen je i vijenac Poglavarstva grada Zagreba.