kvalifikacije za ligu prvaka

Prošle godine bio je prvi strijelac Hrvatski Telekom Prve lige, a sada je s dva gola u samo četiri minute potopio veliki Rangers na Ibroxu

11.08.2021 u 08:06

Bionic
Reading

Hrvatski napadač Mirko Antonio Čolak bio je junak prolaska švedskog prvaka Malmoa protiv škotskog Rangersa u 3. pretkolu nogometne Lige prvaka

Mirko Antonio Čolak, bivši napadač Rijeke i najbolji strijelac Hrvatski Telekom Prve lige u sezoni 2019./'20. je u razmaku od samo četiri minute zabio dva gola u uzvratu na Ibroxu kojima je osigurao 2:1 pobjedu svojoj momčadi. Kako je i prvi dvoboj završio pobjedom Malmoa od 2:1 švedski će sastav igrati u 4. pretkolu Lige prvaka protiv Ludogoreca koji je boljim izvođenjem jedanaesteraca izbacio Olympiacos.

Čolak je u 53. minuti pogodio s nekih desetak metara suprotnji donji kut McGregorova gola nakon dodavanja Christiansena, da bi u 58. minuti sjajno reagirao i iz okreta još jednom zatresao mrežu domaćih.

Oba ta gola Čolak je postigao dok je Malmö bio s igračem manje na terenu jer je u 41. miniti isključen Innocent zbog dva žuta kartona.

Rangers je poveo preko Morelosa u 19. minuti.

Liga prvaka

Slavia Prag-Ferencvaros1:0
Sheriff-Crvena Zvezda1:0
Šahtjor Donetsk-Genk2:1
Midtjylland-PSV0:1
Monaco-Sparta Prag3:1
Young Boys-Cluj CFR3:1
Glasgow Rangers-Malmo FF1:2
Legia Varšava-Dinamo Zagreb0:1
Benfica-Spartak Moskva2:0
Ludogorets Razgrad-Olympiakos20:00