iskreni ivan rakitić

Proslavljeni 'vatreni' stigao je na Poljud i zaradio ovacije navijača, a onda progovorio o povratku u reprezentaciju

14.11.2021 u 15:45

Bionic
Reading

Ivan Rakitić stigao je u Split kako bi bodrio Hrvatsku u odlučujućoj utakmici kvalifikacija za SP 2022. protiv Rusije. Navijači na Poljudu dočekali su ga ovacijama, a čelnici HNS-a su mu uručili dres s brojem 106. Toliko je utakmica Raketa odigrao za 'vatrene'. No, ima li šanse da možda još koji put istrči u kockastom dresu?

'Malo je neugodan osjećaj biti ovdje kao navijač, volio bih da bude drugačije, ali jako mi je drago što sam nakon dosta vremena ponovo na neki način uz reprezentaciju', rekao je Rakitić u emisiji za NovuTV uoči utakmice. A kakva su njegova očekivanja?

'Mislim da smo se svi iznenadili koliko su Rusi napredovali. Za sada su sve odigrali fantastično, isto kao i naši. Mislim da će biti jako tvrda i teška utakmica. Uvjeren sam da ćemo biti jako organizirani i agresivni. Bit će to lijepih 90 minuta i uvjeren sam u našu pobjedu.'

U jednom trenutku Rakitićev intervju prekinuo je - Danijel Subašić. Još jedan legendarni 'vatreni' došao je do Rakitića i u šaljivom tonu dobacio:

'Halo, ej, nemoj pričat' gluposti!'

Rakitić je odmah prihvatio zafrkanciju, uslijedio je zagrljaj dobrih prijatelja i dvojice igrača koji su među najzaslužnijima za osvojeno srebro na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

  • +69
Hrvatska - Rusija, kvalifikacije za SP 2022., Poljud, 14.11.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

A Ivan Rakitić je nedavno dao intervju španjolskim medijima nakon kojeg se povuklo pitanje mogućeg povratka u reprezentativni dres.

'Ne znam jesam li ja možda loše objasnio ili je možda prijevod bio ne baš najbolji. Ja sam u kontaktu svako malo s izbornikom, ta odluka je jasna, on to zna. Jedino što sam htio reći je da, ako ne daj Bože bude nekih ozljeda i izmjena, pa da izbornik kaže da me treba, ja ne bih nikad mogao reći da ne mogu', objasnio je Rakitić koji se osvrnuo na budućnost hrvatske reprezentacije:

'Prelijepa je budućnost hrvatskog nogometa, igrao sam nedavno protiv Luke Sučića u Ligi prvaka. Ogroman je talent, uvjeren sam da ćemo uživati u njegovim igrama i da će on još puno napredovati. O Kovačiću ne treba trošiti riječi, on je već neko vrijeme konstanta u Chelseaju. Imamo fantastičnu budućnost u svim linijama i ne trebamo brinuti', zaključio je Rakitić.