nemanja matić po svojima

Proslavljeni je srpski reprezentativac brutalno iskreno usporedio kvalitetu 'orlova' i hrvatske reprezentacije; njegove će kritike uzdrmati srpske nogometne krugove...

13.07.2021 u 15:00

Bionic
Reading

Mislite da je ispadanje Hrvatske u osmini finala Europskog prvenstva neuspjeh? OK, morali su 'vatreni' bolje, ali možda će vam biti lakše kad shvatite na kakvim su mukama naši susjedi. Recimo, Srbija nije igrala na posljednjih pet Europskih prvenstava, dok je na Svjetskom prvenstvu zadnji put prošla grupnu fazu još tamo davne 1998. godine. Hrvatska je tada završila kao treća...

Sad već bivši srpski reprezentativac Nemanja Matić (32) gostovao je u emisiji SportLight te je otvoreno progovorio o svim problemima 'orlova' tijekom proteklog desetljeća. Jedan od proslavljenih srpskih nogometaša u dosadašnjoj je karijeri igrao za Košice, Chelsea, Benficu i sada za Manchester United, a za 'orlove' je od 2008. do 2019. odigrao 48 utakmica i zabio dva gola.

Nije imao Nemanja Matić milosti opisujući stanje u srpskom reprezentativnom nogometu, jer Srbija nije igrala na posljednjih pet Europskih prvenstava, dok je na Svjetskom prvenstvu zadnji put prošla grupnu fazu 1998. godine...

Bio je Matić brutalno iskren kad su ga upitali da usporedi srpsku i hrvatsku reprezentaciju. Odmah se osvrnuo na razlike 2018. godine kad je Hrvatska na SP-u u Rusiji završila kao druga.

'Mi smo daleko iza njih, moramo biti realni, možda smo bolji u nekim drugim sportovima, ali u nogometu... Pogledajte gdje su hrvatski igrači igrali za vrijeme Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine - Modrić u Real Madridu, Rakitić je bio u Barceloni, Kovačić u Realu, Mandžukić u Juventusu, Lovren u Liverpoolu, Vrsaljko u Atletico Madridu, Perišić u Interu, Subašić u Monacu… Cijela je ekipa igrala ili još uvijek igra u najboljim europskim klubovima', započeo je Nemanja Matić i dodao:

'Spomenuli smo Mitrovića u Fulhamu, uz dužno poštovanje, ali njihov napadač (Mario Mandžukić!) je igrao u Juventusu. I to igrao, davao golove i bio jedan od najboljih igrača. Nisu hrvatski reprezentativci igrali u nekim prosječnim klubovima kao naši...'

  • +78
Hrvatska - Španjolska, osmina finala Eura, 2021. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Uh, ove će riječi i kritike zasigurno uzdrmati srpske nogometne krugove jer istina najviše boli. A Matić nije bježao od istine.

'Luka Modrić i Ivan Rakitić su među najboljima na svijetu. Igraju cijelu godinu na vrhunskom nivou i normalno je da igraju dobro kad se okupe u reprezentaciji. Kad Modrića pitate je li bilo čudo što su bili drugi, ma nije! Za nas bi to bilo čudo jer naši igrači ne igraju u vrhunskim klubovima', govori Matić i nastavlja:

'Srbija je imala samo par igrača u posljednjih 7-8 godina. Svi ostali igraju u prosječnim klubovima, neki se bore za opstanak, neki ispadaju iz lige, svake godine su tu negdje na granici... Naši mlađi igrači moraju se pozabaviti svojom formom, potpisati ugovore s nekim velikim klubovima, igrati i iskoristiti talent jer nas je sve manje', zaključio je bivši srpski reprezentativac i aktualni veznjak Manchester Uniteda Nemanja Matić.