OPET NIŠTA OD HAJROVIĆA

Prosinečki objavio popis; zbog jednog igrača nastala totalna pomutnja u Hrvatskoj i Sloveniji

14.11.2018 u 13:31

Bionic
Reading

Izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki objavio je popis igrača na koje računa u predstojećim utakmicama u Ligi nacija. Kao što je i dosad bila njegova praksa na popis je Prosinečki stavio nekoliko novih imena, ali je priča dana postao veteran Ibričić zbog šale na njegov račun

Uoči utakmice u Ligi nacija protiv Austrije (četvrtak, 20.45 sati) te prijateljske protiv Španjolske Robert Prosinečki objavio je popis igrača, a kao što je najavljeno od novih imena na njemu su se našli vezni igrač zagrebačkog Dinama u Amer Gojak te mlada nada Ermedin Demirović.

'Jako sam sretan zbog poziva izbornika Prosinečkog i nadam se da ću dobrim igrama opravdati njegovo povjerenje i ovaj poziv', rekao je Gojak.

No, isto tako treba reći kako je opet preskočen veznjak Dinama Izet Hajrović koji igra u sjajnoj formi. Očito zasad nije po volji Prosinečkom koji ima 'nos za vezne igrače.'

No, jedno ime na navodnom popisu, kako su govorile prve vijesti, svakako bode u oči. Naime, pročulo se kako je Prosinečki odlučio pozvati jednog pomalo zaboravljenog veterana, 33-godišnjeg Senijada Ibričića koji briljira u dresu slovenskih Domžala.

No, kako se ubrzo doznalo riječ je o sjajnoj šali jer je Ibričić u ponedjeljak u bečkoj bazi BiH selekcije došao u posjetu Edinu Džeki. Kako to obično ide, u prolazu se pozdravio s Prosinečkim, koji mu je u šali, rekao:

'Ako imaš viška stvari sa sobom ostani malo s nama.'

Ta šala Prosinečkog se brzo proširila, pogotovo u Sloveniji i Hrvatskoj, ali naravno da od tog poziva zasad neće biti ništa. Tako je zbog šale i krive informacije nastala totalna pomutnja u Hrvatskoj i Sloveniji, a vijest kako se Ibričić nakon četiri godine vraća u BiH selekciju brzo se proširila društvenim mrežama. Na kraju je ispala 'fake news'...

No, isto tako nije nemoguće da Ibričić uskoro i službeno dobije popis jer još uvijek igra jako dobro. Uostalom, postao je najbolji igrač slovenskog prvenstva prošle sezone i jedan iskusni tehničar kao Ibričić, kojeg Prosinečki jako dobro poznaje još od 2004. kada ga je kao tadašnji sportski direktor NK Zagreba 2004. doveo u klub, svakako bi im dobro došao. No, zasad je sve ostalo na šali Prosinečkog kojom se podiglo dosta prašine.

Dodajmo kako je u karijeri Ibričić za reprezentaciju BiH nastupio ukupno 42 puta uz četiri postignuta gola.

  • +6
Robert Prosinečki Izvor: Profimedia / Autor: Nihad Ibrahimkadic / Anadolu Agency

Također je poznato kako je Ibričić često znao pohvalno govoriti o Prosinečkom kao igraču te je znao reći kako mu je bio jedan od igračkih uzora.

Svoje najbolje utakmice Ibričić je odigrao u dresu splitskog Hajduka u kojem je brzo postao miljenik Torcide. U karijeri je promijenio velik broj klubova, a kronološkim redom igrao je za Podgrmeč, Zagreb, Hajduk, Lokomotiv, Gaziantepspor, Kasimpasu, Erciyesspor, Vardar, Isfanhan, Koper te Domžale čiji je član od 2017.