SPOMENUO I BOBANA

Prosinečki o bojkotu: Narod nije blesav; vidi, osjeća i zna

16.11.2015 u 22:16

Bionic
Reading

Jedan je od največih hrvatskih nogometaša, nosio je i dres hrvatske reprezentacije a potom i bio član stručnog stožera Slavena Bilića, ali posljednjih godina Robert Prosinečki s distance prati što se zbiva u i oko hrvatskog nogometa

'Veliki Žuti', odnosno Robert Prosinečki dao je intervju u Večernjem listu, a tema su bili veliki i globalni problem nakon pariških napada terorista, ali i stanje u hrvatskom nogometu.

'Ako se do ljeta ne bude mogla jamčiti sigurnost gledateljima, tada se o nogometu ne treba niti razmišljati. Ali to je još uvijek dosta daleko'.

'Da nam je netko rekao da će se jednom dogoditi da želimo bojkot naše reprezentacije, ne bih mu vjerovao. Netko za takvo što mora odgovarati. Protiv sam bojkota, ali narod nije blesav, narod vidi, osjeća i zna. Vidi kako se radi i što se događa u nogometu i oko njega posljednjih godina. Poljud i Rujevica ove su sezone bili rasprodani više puta, ali Dinamo nema publiku! Reprezentacija nema publiku! Dakle, teško da se više može lagati narod'.

Osvrnuo se Prosinečki i na politička promišljanja Zvonimira Bobana koji je javno podržao Zorana Milanovića i SDP

'Zvone je uvijek imao osobnost i karakter. I njegove riječi imaju težinu. Živi u Zagrebu, radi, blizu je i vjerojatno je tako vidio trenutačnu situaciju. Nemam tu što za dodati'.