SRCE GA BOLI

Prosinečki napustio Zvezdu: Dva mjeseca sam se lomio

20.08.2012 u 13:55

Bionic
Reading

Robert Prosinečki odlučio se povući nakon 20 mjeseci s klupe Crvene zvezde. Jutros je još odradio trening, ali bez aktivnog sudjelovanja, a upravo zasjeda klupska vrhuška

Nakon jučerašnjeg remija s Radom (2:2), ali i kritika čelništva kluba, Robert Prosinečki ponudio je ostavku na mjesto trenera Crvene zvezde.

Prema pisanju portala Blic.rs, Prosinečki je još jutros odradio trening, ali ne aktivno, već je samo promatrao rad igrača i djelovao je nezadovoljno, nije bio u klupskoj opremi, a rukama je prekrio glavu, što je samo pojačalo dojam da je zaista došlo do rastanka.

Igrači, međutim, ništa nisu znali tokom treninga. Dio ih je radio na oporavku nakon prvenstvenog nastupa, dio je trenirao uobičajeno, a sugovornici Blicsport.rs iz ekipe crveno-bijelih istaknuli su da ništa nije sugeriralo 'izvanrednu situaciju'.

Prosinečki je u prosincu 2010. godine stigao na Marakanu, a sa Zvezdom je u tom periodu uspio osvojiti jedan trofej, odnosno uzeti kup Srbije.

Nakon sastanka uprave beogradskog kluba stigla je i službena potvrda o ostavci Roberta Prosinečkog.

'Srce me boli. Nevjerojatno mi je žao i teško', prva je reakcija Roberta Prosinečkog na konferenciji za novinare nakon što je uprava Crvene zvezde prihvatila njegovu ostavku.

'Nije ovo bilo 'preko noći'. Dvoumio sam se dva mjeseca i konačno prelomio. Žao mi je što je ovako ispalo. Posebno mi je žao igrača. Vjerujem u njih, a ova je odluka bila samo moja', dodao je Prosinečki.