DERBI U KUPU

Prosinečki napunio Marakanu, sad ostaje teži dio

06.04.2011 u 11:12

Bionic
Reading

Crvena Zvezda u uzvratu polufinala srpskog kupa dočekuje Partizan i hvata neugodan zaostatak od 2:0 iz prve utakmice. Na klupi domaćina sjedi Robert Prosinečki koji dočekuje najvažniji dvoboj u samostalnoj trenerskoj karijeri

U Beogradu vlada pomama za ulaznicama. Do utorka je već 'zauzeto' 35.000 sjedalica i nema sumnje da će dekor biti spektakularan. U Zvezdi su i prije dolaska Prosinečkog usvojili sustav 'jedan član – jedan glas' i pokrenuli val odanosti svome klubu, ali dolaskom zlatne sedmice na klupu euforija je podignuta do neslućene razine.

'Znam da nas čeka težak posao, ali vjerujem da imamo snage za podvig i plasman u finale kupa', izbjegava velike riječi hrvatski stručnjak, ali euforiju ne može suzbiti.

Navijači, od gledatelja do radikalnih Delija, pružili su mu golemo povjerenje, ali, unatoč zvjezdanom statusu, Robi će ga morati opravdati na terenu. Svima je krajnje simpatično što pokušava razviti atraktivnu igru i energija s kojom se unio u vraćanje Zvezde na staze slave, ali odgovor od predsjednika Lukića došao je već prvoga dana.

'U ovom klubu je rezultat nametnut sam po sebi, svi smo, od čistačice do igrača pod pritiskom i svi ovisimo o trofejima.'

U prvenstvu za Partizanom zaostaje tri boda i čeka ga derbi u gostima, no ako preokrene golemih 2:0 i izbaci rivale iz kupa, Prosinečki bi mogao zaraditi mir u ostatku sezone i puno manevarskog prostora za realizaciju svojih ideja.

Dvoboj počinje u 19 sati.

Snimka prvog dvoboja