BOLJI OD NAPRETKA

Prosinečki i Rudeš 'dali gas': Genijalnost bivšeg igrača Sassuola za prvu pobjedu

07.07.2023 u 08:14

Bionic
Reading

U drugoj pripremnoj utakmici, nogometaši Rudeša, povratnika u najelitniji rang hrvatskog nogometa, u četvrtak su u susjednoj Sloveniji, točnije u Lendavi odmjerili snage protiv Napretka iz Kruševca. Igrači Roberta Prosinečkog pobijedili su 1:0

U zapadnom dijelu Zagreba imaju razloga za zadovoljstvo. Momčad napreduje iz dana u dan. A najbolje je to pokazala utakmica protiv Napretka. Riječ je o momčadi koja je prvi dio prošle sezone u srpskoj Super Ligi zauzela deseto mjesto (od 16 klubova), dok je u drugom dijelu sezonu, u tzv. razigravanju za ostanak, bila prva na tablici. Dakle, suparnik je to koji nije nimalo bezazlen. S time da je Istra 1961 koji dan ranije, s istim tim Napretkom odigrala 1:1.

A Rudešani su u ovom dvoboju bili bolji, konkretniji, dominantniji.

Trener Prosinečki izveo je na teren u svakom poluvremenu po jednu momčad, ispremiješanu s mladim igračima, Vukmanovićem i Krušlinom, koji su još jednom pokazali sav svoj talent.

Bolju igru Rudeš je naplatio u nastavku, nakon prekasnog pogotka Briana Oddeija, 20-godišnjeg ganskog nogometaša, koji je u proljetnom dijelu već bio u Rudešu. Tada još kao igrač Sassuola na posudbi. S time da je 'Veliki Žuti' i u nastavku dao priliku juniorima, Stipiću i Šareu.

'Izuzetno sam zadovoljan i prvim i drugim poluvremenom. Naravno, rezultat u ovakvim utakmicama nije najvažniji, ali opet zbog dizanja atmosfere, onda je lijepo i pobijediti. Dobri smo. Svi se bore, svi žele. Ima još stvari koje, naravno, moramo popraviti, ali u globalu bilo je odlično', jasan je bio nakon utakmice u Lendavi trener Prosinečki.